CROPIX
ODBAČENA PRIJAVA

NIŠTA OD VELIKOG CEDEVITINOG PLANA: HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ PRESUDIO Cedevita Junior ne može igrati u HT Premijer ligi!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. lipanj 2019. 23:43

Nakon što je Cedevita krenula u spajanje s Olimpijom, ugasila je udrugu građana koja je do sada postojala u Hrvatskoj, a s novom udrugom građana, nazvanom Cedevita Junior imala je namjeru zaigrati u HT Premijer ligu i temeljem toga poslala prijavu za licenciranje za to natjecanje. Međutim, HKS je tu želju novoosnovanog kluba odbio kao neutemeljenu.

"S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza", stoji u priopćenju kojega je u utorak objavio HKS na svojoj web stranici.

Stoga, Cedevita Junior ima sada nekoliko mogućnosti. Pod kontrolom imaju Mladost, koja se natječe u A-2 ligi centar, pa mogu krenuti od tog ranga natjecanja, odnosno ne moraju nužno krenuti od C lige kao novi klub. Doduše, postoji opcija da Cedevita Junior, možda ne pod tim imenom, ali možda i da, zaigra i HT Premijer ligu na način da taj klub napravi fuziju s nekim premijerligašem. Recimo, postoje priče da bi se neka takva suradnja mogla napraviti s Hermes Analiticom, koji bi tada Cedeviti Junior prenio svoja stečena prava iz lanjske sezone. Što će od svega biti, pokazat će sljedeći dani. Shodno odluci koju je donio HKS, Cedevita Junior definitivno kao samostalni novi pravni subjekt neće igrati HT Premijer ligu.

Shodno tome, pretpostavlja se kako bi u HT Premijer ligu kao 12. član na novu sezonu trebala ući Dubrava, momčad koja je u kvalifikacijama poražena od Hermes Analitice.

Linker
20. travanj 2024 02:47