Franz Wagner

 FIBA
SLAVLJE DOMAĆINA

Njemačka šokirala velikog favorita za medalju, Giannis isključen pet minuta prije kraja utakmice!

Njemački košarkaši su izborili polufinalnu utakmicu protiv Španjolske
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. rujan 2022. 22:40

Giannis Antetokounmpo osvojio je naslov NBA prvaka prošle godine, bio dva puta MVP NBA lige, ali na medalju u reprezentativnom dresu. Na ovogodišnjem Eurobasketu Giannis i Grčka zastali su u četvrtfinalu u kojem ih je zaustavila domaća Njemačka rezultatom 107:96.

Prvo poluvrijeme ove utakmice bilo je možda i najljepših 20 minuta na cijelom Eurobasketu. Obje momčadi su bile sjajno raspoložene, a gledali smo nevjerojatnu napadačku košarku. Rezultat je nakon 20 minuta bio 61:57 za Grčku za koju je Sloukas postigao tricu s centra u posljednjoj sekundi poluvremena.

Trice, posebno one Njemačke, su obilježile prvo poluvrijeme. Domaćini su odlično ušli u utakmicu i u prvih šest i pol minuta postigli čak 8 trica iz 10 pokušaja. Bilo je tada 28:19, ali je Grčka malo po malo smanjivala zaostatak da bi u posljednje četiri minute druge četvrtine došla do preokreta.

U drugo poluvrijeme Njemačka je opet ušla silovito, sa serijom 7:0. Nakon tri i pol minute igre bilo je 64:62 za Njemačku, a onda je uslijedila serija koja je riješila pobjednika. Schroder je postigao dva slobodna bacanja, slijedile su dvije trice Wagnera pa jedna Voigtmanna te polaganje Theisa. U tri minute serija 13:0 i utakmica je bila gotova.

Grčka se pokušala vratiti, ali Njemačka je na krilima navijača odoljela svim napadima. I onaj zadnji tračak nade Grcima je ugašen nešto manje od 5 minuta prije kraja kada je Giannis morao napustiti parket zbog druge nesportske osobne greške.

Schroder je za Njemačku postigao 26 poena i imao 8 asistencija, a Obst i Wagner su dodali po 19 poena dok je Theis imao 13 poena i 16 skokova. Giannis je utakmicu završio s 31 poenom, 8 asistencija i 7 skokova. Larentzakis je dodao 18 poena, a Dorsey 13.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv Španjolske, a sutra se u preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju Francuska - Italija i Slovenija - Poljska.

Linker
24. travanj 2024 01:31