Jasmin Repeša
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SLUŽBENO

NOVI DEBAKL PROTIV CRVENE ZVEZDE BIO JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU Jasmin Repeša podnio ostavku nakon kaotičnog finala u Beogradu i gubitka Eurolige!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. travanj 2019. 16:09

Trener Budućnosti Jasmin Repeša podnio je ostavku na mjesto trenera podgoričkog kluba dan nakon katastrofalnog poraza od Crvene Zvezde u Beogradu, u petoj utakmici velikog finala ABA lige, potvrdili su iz kluba.

Bivši hrvatski izbornik došao je u Budućnost prije četiri mjeseca kao pojačanje za Euroligu, a na kraju je odlučio otići nakon rezultatskog debakla u ABA ligi - u tri beogradske utakmice Budućnost je od Zvezde izgubila s ukupno 96 poena razlike, i ono najvažnije - ostala bez plasmana u Euroligu sljedeće sezone.

Repeša je u Budućnosti naslijedio Aleksandra Džikića, trenera koji je podgoričkom klubu prošle sezone donio naslov prvaka ABA lige i koji je nakon 17 godina vratio Euroligu u Podgoricu. Džikiću je presudila serija loših rezultata i Repeša je doveden kao spasitelj s jednim zadatkom - osvojiti regionalnu ligu i novu sezonu u Euroligi.

U tome, ipak nije uspio. Zvezda je u pet utakmica bila prejaka, i na kraju je u jučerašnjoj ludoj majstorici sa 43 poena prednosti vratila naslov u Beograd.

Zagreb, 150315. 
Dom Sportova, Trg Kresimira Cosica.
Kosarkaska utakmica ABA lige, KK Cedevita - KK Buducnost.
Na fotografiji: Jasmin Repesa.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Budućnost je Repeši bila jubilarni 10. klub u natjecanju najvišeg europskog ranga - nakon Cibone, Tofaša, Splita (Suproliga), Slaska, bolonjskog Fortituda, Rome, Unicaje, Cedevite i Milana, a osim navedenih bio je još i trener Benettona s kojim je 2011. stigao do Final Foura Eurokupa, istog onog na kojem je sudjelovala i Cedevita.

U svojoj trofejnoj riznici ima i pet naslova prvaka prvaka Hrvatske, po dva iz Turske i Italije te još 10 kupova/superkupova u te tri zemlje.

Kao hrvatski izbornik u dva mandata potpisao je plasman na OI u Pekingu 2008. i SP 2010. te polufinale Eurobasketa 2013. u Sloveniji, da bi reprezentativnu priču zaključio porazom od Francuza u osmini finala Svjetskog prvenstva godinu dana kasnije.

Linker
02. svibanj 2024 10:17