Duje Klaric / CROPIX
FILIP KRUŠLIN

NOVI POČETAK NA STAROM MJESTU 'Fora mi je biti stranac u domaćem okruženju'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. rujan 2019. 12:37

Filip Krušlin (30) bit će jedini hrvatski reprezentativac u Cedeviti Olimpiji, “mutantu” iz Ljubljane nastalom ljetos spajanjem našeg peterostrukog prvaka s najvećim slovenskim klubom. Doduše, nije Krušlin jedini Hrvat jer to je i BH-reprezentativac Andrija Stipanović, kapetan Cedevite u prošloj sezoni, a baš će njima dvojici, kao i kompletnom stožeru predvođenom trenerom Slavenom Rimcem, poseban osjećaj biti igrati Superkup ABA lige, koji se od četvrtka do nedjelje održava u Draženovu domu...

- Radujem se Superkupu jer to znači da su pripreme konačno gotove, da počinje sezona, ali to što se igra u Zagrebu ispalo je baš simpatično za nas - smije se Krušlin.

- Radi se o natjecanju koje služi kao “generalna proba”, s tim da mi imamo najviše upitnika jer nismo samo potpuno nova momčad, već i novi klub, svima je ta situacija pomao neobična.

Dobro smo posloženi

A kako se osjeća Filip Krušlin, kao igrač Cedevite ili Olimpije?

- Prije početka sam razmišljao kao da odlazim u novi klub, ali po dolasku na pripreme, kad sam vidio Rikija, Tea Čizmića, Slavena Hlupića, Davora Užbineca... mi se vratio isti onaj osjećaj koji sam imao i godinu dana ranije. Sad, da pitate Slovence, oni bi vjerojatno rekli da im je isto kao kad su prije igrali za Olimpiju. Sve to mi je na neki način fora jer sam stranac u domaćem okruženju. Zanimljivo je sigurno i Ryanu Boatrightu, koji je prije igrao u Cedeviti, i njemu je u novom gradu i klubu poznato puno toga.

Osim Boatrighta stigao je u Ljubljanu još jedan dobar američki bek, Codi Miller-McIntyre iz Zenita, dovedeni su slovenski reprezentativci Jaka Blažič i Saša Zagorac, svjetski i olimpijski viceprvak sa Srbijom Marko Simonović, ozbiljno pojačanje trebao bi biti i centar Mikael Hopkins...

- Dobro smo posložena momčad - smatra Krušlin.

- Međutim, puno važnije je da dobro i jako treniramo. Kroz pripreme se naglasak stavio na “kemiju” i vjerujem da ćemo ove sezone igrati pravu momčadsku košarku. Roster ima glavu i rep, ali mislim da samo na momčadskoj igri možemo ostvariti uspjeh.

Što to znači u smislu ambicija u ABA ligi?

- Već prošle sezone je ABA liga bila jača nago godinu ranije, a sad je to otišlo na još višu razinu jer se Crvenoj zvezdi i Budućnosti s ulaganjima približio Partizan, iskorak su napravili Mornar i Igokea pa će borba za doigravanje biti teža nego ikad. Mi vjerujemo da nam je mjesto među četiri, no, ne treba ništa najavljivati, tek ćemo vidjeti kako će se stvari rasplesti kad krenu utakmice. Ono što već sad mogu reći je da neki neočekivano porazi sigurno neće biti skupi kao što su bili prije jer će svi favoriti imati problema gdje god budu išli. Imam dojam kako će u novoj sezoni baš svatko sa svakim moći igrati.

Duga je sezona

Kakva je njegova uloga u momčadi iz Ljubljane?

- Imam rolu sličnu onoj u Cedeviti, možda za nijansu manju. Uloge su dobro podijeljene, Riki zna da sam ja prilagodljiv, a sezona je duga i najbitnije će biti pobijeđivati. Kad je tako, onda su svi zadovoljni svojim ulogama.

Cedevitu Olimpiju u četvrtfinalu ABA Superkupa čeka FMP, a pobjednik tog para ide na Budućnost ili Cibonu...

Bila bi fora igrati s Cibonom

- Ne smijemo razmišljati unaprijed jer FMP ima dobru momčad, nisu je puno mijenjali, a došao im je Ulubay kojeg pamtim kao dobrog napadača dok je igrao u Darüšafaki. Bila bi fora kad bismo igrali polufinale sa Cibonom, ali za to prvo moramo dobiti FMP dok je pred njima Budućnost, što će biti vrlo zahtjevna utakmica.

Filip Krušlin, novi stanovnik Ljubljane se vraća u svoj Zagreb, makar iz njega zapravo nikad nije otišao.

- Supruga i sin su sa mnom u Ljubljani, ali s obzirom da nam treba sat i 45 minuta od stana do stana, oni će vjerojatno biti više u Zagrebu jer ću ja često biti na putu.

Linker
20. travanj 2024 07:16