CROPIX
EUROKUP

NOVI POSRTAJ CEDEVITE NA OTVARANJU SEZONE Individualne partiture Bella i Cooka neće biti dovoljne: Nakon Partizana i Limoges očitao lekciju prvaku!

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 04. listopad 2018. 01:01

Prva utakmica Eurokupa pokazala je da Cedevitina “moderna, brza” košarka ne prolazi niti u Europi. Domaći Limoges slavio je s 82-68, otežavši još malo situaciju španjolskog stratega Sita Alonsa na klupi zagrebačkog sastava.

Utakmicu u Francuskoj je, osim ponovno vrlo loše obrane Cedevite, obilježio i semafor u dvorani, koji je svako malo otkazivao poslušnost. Prvo su suci imali problema na početku utakmice, kada je prekid trajao nekoliko minuta, a zatim i pri kraju poluvremena, kada u posljednjem napadu Cedevite vrijeme nije krenulo.

No, očito na relaciji trener - igrači, kada je riječ o momčadi Cedevite, također nije bilo poslušnosti, jer nikako da Alonsovi izabranici prenesu njegove ideje na parket. Razmišljanja su nakon poraza od Partizana išla u smjeru da se fizički teško novim igračima (ali i treneru) brzo prilagoditi na zahtjeve ABA lige, ali će zato u Europi to biti malo lakše. Problem je što se niti protiv Limogesa nije mogao vidjeti ozbiljniji pomak u igri.

U napadu su viđeni poneki bljeskovi te “run and gun” košarka, ali obrambeni dio nikako da dođe na razinu na kojoj se nešto može obraniti. Sastav Cedevite tijekom cijele utakmice je gubio, nikako nije mogao ući u pravi ritam, a Limoges je tek uzeo ponuđeno. Francuzi bez neke spektakularne igre imaju upisanu prvu pobjedu u Eurokupu.

Individualne napadačke partiture Bella, Cooka i Benitea ipak neće biti dovoljne da se zamaskiraju sve rupe na drugom kraju parketa. Ostaje i pitanje koliko će u Cedeviti imati strpljenja za Alonsove eksperimente. Iako je sam početak sezone, Cedevita ne izgleda dobro.

------------------------------------------------------

REZULTATI

Alba Berlin - Tofas 107-91

Gdynia - Lokomotiv Kubanj 73-80

Limoges - Cedevita 82-68

------------------------------------------------------

Linker
02. svibanj 2024 01:16