Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KK SPLIT

NOVO POJAČANJE Toni Perković tri godine na Gripama

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. rujan 2019. 12:13

Koketirali su danima, pa i tjednima, na kraju je pao dogovor i Toni Perković je potpisao ugovor sa Splitom, te će naredne tri sezone nositi dres Žutih. Perković, 21-godišnji Puljanin, stigao je kao slobodan igrač, a do ove sezone nosio je dres Cedevite u koju je iz Stoje prešao 2015. godine kao jedan od najboljih mladih igrača Hrvatske. Dolazak Perkovića, koji je osjetio igranje u A reprezentaciji, još jedna je potvrda da se na Gripama slaže kvalitetna momčad sačinjena od ponajboljih hrvatskih mladih reprezentativaca. U kadru Ante Grgurevića sada su, uz Perkovića, još Darko Bajo, Ivan Vrgoč, Bruno Rebić, Lovre Runjić, Ivan Perasović i Roko Gizdavčić, a njima valja pridodati Matu Kalajžića i Pavla Marčinkovića, naše A reprezentativce. Perković je, zajedno s Kalajžićem i Vrgočem igrao za U-20 reprezentaciju Hrvatske, koja je prošle godine bila srebrna na prvenstvu Europe.

- Presretan sam što dolazim u klub velike tradicije kakav je Split, uvjeren sam da će ovo biti još jedan iskorak u mojoj karijeri. Svjestan sam kakvi izazovi čekaju momčad i mene, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje su mi ukazali klub i trener Ante Grgurević. Posebno se radujem igranju u pravoj košarkaškoj atmosferi kakvu sam osjetio na Gripama - rekao je Perković.

Splitu je ostalo još popuniti jednu poziciju među visokim igračima, a u posljednje vrijeme se ističe želja Splita za povratkom Josipa Sobina.

Linker
13. travanj 2024 19:38