Branislav Grgurović/Cropix
NAJTROFEJNIJI TRENER

Obradović: Ako je Draper zavolio Hrvatsku, bit će veliko pojačanje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2011. 21:44

Najtrofejniji europski košarkaški trener do ponedjeljka je u Dubrovniku. Željko Obradović će kratki ljetni odmor provesti u gradu podno Srđa, a službeni povod dolaska je međunarodni košarkaški kamp Libertas.

O karizmatičnom srpskom stručnjaku najbolje govore rezultati, osvojio je osam europskih naslova s četiri različita kluba (Partizan, Joventut, Real Madrid i Panathinaikos), a kolekciji uspjeha pridodao zlato sa svjetskog prvenstva kao igrač (1990) i trener (1998) te prvo mjesto s europskog prvenstva (1997). Najsjajnije odličje nema jedino s olimpijskih igara.

Sve je bliže i Europsko prvenstvo u Litvi. Koliko može Hrvatska, a koliko vaša Srbija?

- Sve će ovisiti o tome na koga će izbornici moći računati. Do konačnog popisa imena teško je nešto suvislo reći. Bit će ovo prvo europsko prvenstvo sa 24 reprezentacije, a samo će finalisti izravno na Olimpijske igre. Nepravedno prema Europi, gdje imamo velik broj kvalitetnih reprezentacija. Španjolska je po meni prvi favorit ako ne bude otkaza. Hrvatska i Srbija su uvijek u vrhu. Četvrtfinale je i tako često bilo lutrija i za jedne i za druge. Znam za sve vaše drame i nesretne poraze, ali igrački kadar je garancija da ste u prilici konačno napraviti korak više.

Hrvatski izbornik Josip Vranković na popis je uvrstio i Amerikanca Drapera. Kakav je vaš stav o strancima u reprezentaciji?

- Ovisi o Savezu i izborniku. Igrati za reprezentaciju mora biti neopisiva čast, na parketu moraš živjeti za taj dres. Ako je Draper uistinu zavolio Hrvatsku na taj način, bit će veliko pojačanje. U suprotnom, neće biti dobro.

Ostatak teksta pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti!

Linker
30. rujan 2024 06:39