Goran Mehkek / CROPIX
RAZOČARAN ODLASKOM KRUŠLINA

PETROVIĆ KAO DOPREDSJEDNIK CIBONE 'Platiti 100.000 eura takvog igrača je bacanje novca'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 27. srpanj 2016. 14:09

Olimpijac Filip Krušlin je na dan odlaska reprezentacije iz Hrvatske potpisao trogodišnji ugovor s Cedevitom. Aco Petrović ga je kao izbornik pozvao i zadržao u reprezentaciji, ali kao izvršni dopredsjednik Cibone je razočaran.

- Naravno da smo ga htjeli zadržati, ali platiti takvog igrača 100.000 eura je bacanje novca - rekao je.

Cibona i Krušlin su dva mjeseca pregovarali oko novog ugovora (sporan je bio “samo” novac), a Cedeviti se otvorio prostor nakon što je Pilepić nenadano zatražio raskid. Jasno, dobio ga je istog trena jer je Krušlin bio i Cedevitina želja.

- Presretan sam što sam došao u Cedevitu, ovo je stepenica više u karijeri. Dolazim u jako dobro organiziran klub, nadam se da ću ispuniti očekivanja ljudi koji su stali iza mene - rekao je Krušlin s kojim se broj Cedevitinih igrača na OI popeo na četiri. No, poziv u reprezentaciju izborio je u Ciboninu dresu.

Hrvatski je prvak i na pragu dogovora sa slovenskim centrom Mirzom Begićem koji bi trebao čuvati leđa Bilanu. Cedevita se nada da će Begić, kao i pričuvni playmaker David Stockton, u brzom roku dobiti hrvatsko državljanstvo.

Mršićev trenutni kadar je Stockton, Katić, Babić, Hopson, Krušlin, Musa, Mazalin, Arapović, Žganec, Bilan i Begić. Traže se još glavni playmaker te krilni centar (želja je Duje Dukan). S Gordićem se pregovara oko raskida ugovora. Cedeviti treba što više igrača jer je spremna paraleno igrati hrvatsku i ABA ligu, dok Cibona želi da sve ostane po starom.

“Vukovi” su, pak, hercegovački kontingent proširili Domagojem Bošnjakom, donedavnim igračem Zadra. U Mulaomerovićevu kadru trenutačno su Šiško, Uljarević, Bošnjak, Mandić, Rozić, Ćorić, Slavica, Šakić, Žižić i Popić. Ivan Karačić još nije raskinuo ugovor sa Širokim. Traže se još playmaker i šuter.

Linker
21. travanj 2024 17:39