Ronald Gorsic / CROPIX
NOVI DIREKTOR CIBONE

Petrović: 'Umirio sam Rimca i Golemca, a sada mi je glavni prioritet skidanje blokade'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. kolovoz 2014. 17:45

Borba za vlast u Ciboni koja se na trenutak pretvorila u anarhiju i posvemašnji organizacijski kaos presječena je u petak kada je gradonačelnik Milan Bandić odlučio da je simbol Zagreba ipak njegova briga te donio odluku koja bi mogla odrediti budućnost perjanice hrvatske košarke.

Košarkaškim je kuloarima brzinom munje prostrujala vijest da će Aleksandar Petrović biti novi sportski direktor Cibone. Josip Sesar kao posljednji trzaj Ivice Lovrića u toj ulozi nije potrajao ni jedan dan, jer Bandić je nakon revolta u klubu vatrogasnu zadaću odlučio ukazom povjeriti klupskoj legendi.

Petroviću je to treća i dosad najodgovornija uloga koju je imao pod Tornjem. Nakon igračkog i trenerskog angažmana, stigao je i menadžerski: misija za spas posrnulog velikana. Jučer nam je potvrdio da je u razgovorima s gradonačelnikom, ali i trenerima Rimcem i Golemcom, no nije htio u detalje dok ne stigne službena potvrda.

- U ponedjeljak je završna runda razgovora nakon koje ćemo biti pametniji. U ovom trenutku ne mogu ni potvrditi ni demantirati odluku jer formalno još nisam postavljen. Ne želim prejudicirati situaciju, ali vjerujem da ću preuzeti tu funkciju i nakon toga možemo na posao - rekao je Aco za Jutarnji.

Otkrio je, ipak, da mu je postavljen rok u kojem mora analizirati zatečenu situaciju.

- Nakon razgovora bih trebao dobiti 48 sati za snimanje svih stvari u klubu, a onda odlučiti o prvim potezima.

Je li skidanje blokade prioritet?

- Naravno, to je opcija A, iako postoje i opcije B i C. U svakom slučaju ćemo biti pametniji nakon završnih razgovora. Činjenica je da za skidanje blokade morate imati pravnih argumenata, ali to bi bila fantastična stvar jer bi pokazala da je klub živ te da može opstati i normalno participirati u natjecanjima.

S trenerima Rimcem i Golemcom već ste stupili u kontakt?

- Iskoristio sam trenutak kada sam išao u Slavonski Brod i obavili smo načelne 'off the record' razgovore. S te strane je sve čisto. Trebalo je obojicu umiriti nakon one serije šokova i svega traumatičnog što se izdogađalo posljednjih dana. U detalje nismo mogli jer, kažem, još nemamo potvrdu.

Linker
18. svibanj 2024 16:44