Ronald Goršić / Cropix
EUROLIGA

Pobjeda Efes Pilsena

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 19. siječanj 2011. 23:09

Košarkaši Efes Pilsena, koje vodi hrvatski trener Velimir Perasović, pobijedili su u Istanbulu Montepaschi sa 60-58 u prvom dvoboju G skupine u Top 16 fazi Eurolige. U završnici ogleda je Nikos Zizis s devet metara promašio tricu za pobjedu gostiju, nakon što je prije toga pogodio tricu u zadnjoj minuti kojom je održao goste u igri. Toskanci niti u jednom trenutku drugog poluvremena nisu vodili, ali su na kraju mogli i do pobjede. Efes Pilsen je pri kraju treće četvrtine imao 10 koševa prednosti, koju je ipak uspio sačuvati do kraja.

Igor Rakočević bio je sa 17 koševa najefikasniji kod domaćina, ali je najbolji učinak imao Bootsy Thornton s 12 koševa i 9 skokova. Vrlo je solidnu statistiku imao i Nikola Vujčić u 23 i pol minute igre. Ubacio je 8 koševa (4-9 iz igre) uz dva skoka, dvije osvojene i jednu izgubljenu loptu, te čak četiri asistencije. Kod gostiju je Milovan Raković postigao 16 koševa.

U okršaju srpskih trenera, Željko Obradović je s Panathinaikosom deklasirao Lietuvos Rytas Aleksandra Trifunovića u Litvi s 80-59, u sklopu E skupine. Mike Batiste je s 26 koševa predvodio goste, dok je u litavskoj momčadi najbolji strijelac bio Milko Bjelica s 11 koševa.

Košarkaši Reala pobijedili su u Madridu beogradski Partizan sa 78-58- Partizan se dobro držao u prvoj četvrtini, koju je i dobio s 18-17. No, u drugoj su ''kraljevi'' ubacili 26, a primili samo 9 poena, pa su u tom dijelu i prelomili utakmicu.

Ante Tomić odigrao je za Real malo više od 19 minuta. Postigao je 7 koševa (3-6 iz igre, 1-1 slobodna bacanja), uz dva skoka, dvije asistencije, dvije izgubljene i jednu osvojenu loptu. Prvi strijelac Reala bio je Sergio Llull s 21 košem, dok je goste predvodio Jan Vesely s 13 koševa.

Valencia je u H skupini pobijedila Žalgiris sa 73-59. Kod domaćina je Duško Savanović prednjačio s 20 koševa, dok u litavskoj momčadi niti jedan igrač nije imao dvocifreni broj koševa. Najbolji je bio DeJuan Collins sa 7 koševa, 7 skokova i 4 asistencije.









Euroliga, Top 16 faza, 1. kolo:

Skupina E:

Lietuvos Rytas – Panathinaikos 59-80

četvrtak:

Unicaja – Caja Laboral

Skupina F:

četvrtak:

Barcelona – Maccabi

Lottomatica – Union Olimpija

Skupina G:

Efes Pilsen – Montepachi 60-58

Real Madrid – Partizan 78-58

Skupina H:

Valencia - Žalgiris 73-59

četvrtak:

Olympiacos - Fenerbahçe

Linker
19. svibanj 2024 00:41