Vlado Kos / CROPIX
RIJEČ SVLAČČIONICE

POKAZALI SU ŽELJU, ALI NIJE IŠLO! HRVATSKU SAMO ČUDO VODI U KINU Igrači tužni: 'Ne znam koji je problem, kao da svi bježimo od lopte, od pritiska...'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. prosinac 2018. 09:09

Marin Rozić je bio kapetan u ove dvije utakmice, ostat će upisan i kao najstariji reprezentativac, jer ima 35 na leđima. Sve je prošao i sve je vidio. Pa i tugu iz Vilniusa.

- Kao i u Osijeku, imali smo dobrih perioda, ali isto tako i tragičnih. Previše smo lopti izgubili, šut nas nije služio i teško smo ostvarivali dubinu, a bez dubine je jako teško igrati košarku. I ti šutovi do kojih smo dolazili, nisu bili otvoreni, pa se može reći i da fizički nismo bili u stanju odigrati 40 minuta.

Je li nedostajalo i hrabrosti, malo se napadalo iz prodora, igrala se neka alibi košarka...

- Točno, nedostaje nam tu i iskustva. Ali, opet mi smo se vratili, pokazali da se možemo nositi s Litvom, ali fizički nismo izdržali 40 minuta.

Hrvoje Perić je drugi najstariji...

- Loše smo otvorili, onda se i vratili, ali onda se dogodila crna rupa u trećoj četvrtini i tu je bio kraj.

Koliko je teško igrati kad ne postoji sigurnost na lopti, kad ti momčad ima 19 izgubljenih lopti?

- Definitivno je teško. Litva je imala agresivnost u prednjoj liniji, to nas je odsjeklo, gurnulo nas na deset metara, a i skupljali su dobro na Bilanu i to je bilo to. Falilo je svega pomalo, da je koji šut ušao, recimo. Protok lopte je bio sporiji, možda smo trebali brže igrati u tranziciji...

Osijek, 291118. 
Kosarka. 
Kvalifikacije za SP u Rusiji 2019. godine. Utakmica izmedju Hrvatske i Madjarske. 
Na fotografiji: Miro Bilan. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Je li realno da ova reprezentacija dobije u Litvi?

- Litva je bolja momčad, ali mi smo došli dati sve od sebe.

Je li ovo realnost, ovih dvadesetak razlike?

- Mislim, ako je tako ispalo, onda je tako ispalo.

I za kraj Luka Babić.

- Jako smo loše ušli u utakmicu, onda smo podigli agresivnost i ta je druga četvrtine bila obrazac kako smo cijelo vrijeme trebali igrati. Onako kako smo ušli u treću četvrtinu je nedopustivo, posebno protiv ovako iskusne momčadi, gubili smo lopti, oni su nas kontrirali.

A mi smo gubili i gubili lopte. Čak 19...

- Ne znam koji je problem, kao da svi bježimo od lopte, od pritiska, pa nemamo dubinu, Kad dođe kraj napada, tražimo neka teška rješenja i tu se gube lopte. Nedostajalo je prodora, dubine, pravog pasa. Tu nismo imali kvalitetu da smo mogli stvari rješavati na pravi način.

Je li realnost bila očekivati da se možemo vaditi na Litvi.

- Nije to možda bilo realno, ali mi smo pokazali želju. No, to nije bilo dovoljno.

Linker
27. travanj 2024 09:53