REUTERS
ZA POREDAK

PORAZ OD TURAKA BEZ NAJBOLJEG IGRAČA SKUPO IH JE KOŠTAO Naši susjedi su jedina europska reprezentacija u Kini koja neće u kvalifikacije za OI

U Tokio će izravno sa SP-a dvije najbolje europske reprezentacije po plasmanu.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. rujan 2019. 12:18

Imala je Crna Gora i 12 poena viška nad Turskom (bez Ilyasove), ali Turci su okrenuli reprezentaciju koju je na SP odveo Zvezdan Mitrović i svladali je sa 79:74. Time su se Turci plasirali između 17. i 23. mjesta, a isto je učinila i Njemačka, što, pak znači da se samo Crna Gora od europskih reprezentacija koje su stigli na SP nije uspjela dokopati olimpijskih kvalifikacija.

U Tokio će izravno sa SP-a dvije najbolje europske reprezentacije po plasmanu.

Oni koji ne budu u prve dvije europske reprezentacije, a najbolje tu za sada stoje Srbija i Španjolska, kojima je otvoren ždrijeb za polufinale, igrat će olimpijske kvalifikacije od 6. do 12. srpnja 2020. godine. Kao i Hrvatska i Slovenija, koju su najbolje po FIBA rankingu od onih koji iz Europe nisu na SP.

Inače, kad smo već kod razigravanja od 17. do 32, mjesta treba reći kako su Kanađani u pobjedi nad Jordanom od 126:71 srušili rekord po pogođenim tricama na SP-u. Zabili su ih čak 24. Ili u prijevodu za tri poena su ubacili 72 koša na ovoj utakmici. Jordan je zabio ukupno 71.

Linker
03. svibanj 2024 04:34