KOMEMORACIJA U MUZEJU

Poruka budućim naraštajima: 'Kad otkazujete reprezentaciji sjetite se Dražena'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. lipanj 2013. 18:15

Ima gubitaka koji se ne mogu nadoknaditi, kao što ima legendi koje se ne mogu zaboraviti - rekao je počasni član MOO-a Antun Vrdoljak na komemoraciji u povodu 20. godišnjice smrti Dražena Petrovića, održanoj jučer u njegovom muzeju u Zagrebu.

Najvećoj hrvatskoj košarkaškoj legendi ovih su se dana poklonili svi, a uspomene su zaokružene tamo gdje je to najprirodnije: u dvorani koja će posjetitelje uvijek podsjećati na neizbrisivu ostavštinu košarkaškog Mozarta.

Pjesma na grobu

Nakon što ju je ujutro na Draženovom grobu dočekao fascikl s pjesmom o njezinom sinu koju je neimenovani navijač napisao prije 20 godina, majka Biserka Petrović kasnije je izrazila samo jednu želju: da se Košarkaški centar koji nosi njegovo ime uskoro popravi. Gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je da se “takvu damu ne može odbiti”.

Poruka košarkašima

Vrdoljak je poslao poruku i sadašnjim hrvatskim potencijalnim reprezentativcima.

- Dražen se nikada nije umorio i nikada nije otkazao reprezentaciji. Neka mlađe generacije to ne zaborave - rekao je Vrdoljak, na što se Aleksandar Petrović nadovezao da je njegov brat na zadnje pripreme u životu došao s parcijalnom rupturom ligamenata desnog koljena.

Vijence su na grob položili i Davor Šuker i Petar Skansi, a Bandić se sjetio kako je za vijest o Draženovoj smrti saznao vozeći se u tramvaju. Biserki Petrović zatim je rekao: “Draga Biserka, Bog je tako htio, ali kao što kaže Ivo Andrić, velikani umiru dvaput: jednom fizički, a drugi put kada umre uspomena na njih. Naša na Dražena neće umrijeti nikada.

Linker
18. svibanj 2024 14:11