Klay Thompson
 :Sergio Estrada-USA TODAY Sports / USA TODAY Sports
RANJENI WARRIORSI

POVIJESNI USPJEH I SLAVLJE TORONTA U SJENI NOVE TEŠKE OZLJEDE Nakon Kevina Duranta još jedna zvijezda Warriorsa van parketa najmanje šest mjeseci

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2019. 10:48

Toronto Raptors su zasluženo osvojili naslov NBA prvaka, ali finalna serija će ostati zapamćena po velikom broju ozljeda igrača Golden State Warriorsa, a posljednje dvije utakmice odnijele su dvije velike žrtve. Nakon što je prije tri dana Kevin Durant ozlijedio Ahilovu tetivu koju je odmah i operirao te se njegov povratak na parket ne očekuje za manje od 6 mjeseci, noćas se velika ozljeda dogodila Klayju Thompsonu.

Sjajan šuter Warriorsa bio je najbolji igrač utakmice sve do nešto više od 2 minute do kraja treće četvrtine. Tada je Thompson krenuo na zakucavanje u jednom kontra-napadu, igrač Toronta Danny Green ga pokušao blokirati, a nakon kontakta i prekršaja Greena Thompson je nezgodno doskočio i odmah se uhvatio za koljeno. Trener Warriorsa Steve Kerr je zatražio time-out, Thompson se uz pomoć suigrača uputio u svlačionicu, ali se na kratko vratio da bi izveo slobodna bacanja jer da ih je propustio ne bi se više mogao vratiti na parket. No, to nije bilo ni moguće jer je ustanovljeno kako je ozljeda ozbiljnija pa je Thompson napustio dvoranu na štakama prije završetka utakmice.

Do tada je Thompson imao 30 poena i 5 skokova te je njegov odlazak usmjerio utakmicu prema pobjedi Toronta, no puno važnija od utakmice je vijest koju je nakon utakmice objavio Adrian Wojnarowski, ugledni novinar ESPN-a. Njemu je Greg Lawrence, menadžer Thompsona, izjavio kako je Klay ozlijedio prednje križne ligamente (ACL) u koljenu što je jedna od čestih ozljeda u NBA ligi, a nakon koje slijedi dugotrajan oporavak. Ne zna se još koji je stupanj ozljede, ali najkraća stanka za istu je 3 mjeseca dok se igrači obično na parket vraćaju ne vraćaju prije nego prođe 6 mjeseci nakon ozljede.

„Netko mora da se šali s nama, ovo mora prestati”, odgovorio je trener Warriorsa Steve Kerr što je pomislio u trenutku kada se Thompson ozlijedio.

Poput Duranta, i Thompson je trebao biti meta mnogih klubova ovog ljeta. No, za razliku od svojeg suigrača koji može 'pokupiti' igračku opciju za sljedeću godinu, Thompson je potpuno slobodan igrač pa ostaje za vidjeti koliko će ova ozljeda utjecati na ponude za njega. Ipak, sudeći po odnosu njega i Golden Statea, vjerojatno će mu Warriorsi ponuditi maksimalni ugovor bez obzira na ozljedu.

Linker
05. svibanj 2024 03:03