Vladimir Dugandzic / CROPIX
U NJEMU GORI OGROMNA ŽELJA

PROŠLE SEZONE UBILE SU IH OZLJEDE, A OVE NAPADAJU ABA LIGU S VELIKIM POJAČANJEM Kapetan produžio vjernost i ne razmišlja o kraju karijere

Mateo Kedžo produžio je suradnju s matičnim klubom na obostrano zadovoljstvo za još dvije godine.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 11:45

Mateo Kedžo potvrdio nam je ono što je ionako bilo jasno. Iako će u rujnu proslaviti 35. rođendan, ne pomišlja na kraj karijere.

- U meni gori ogromna želja igrati dalje i pritom igrati na visokoj razini. Sigurno je da nisam potpisao kako bih ugovor odrađivao, to mi nije na kraj pameti. Vjerujem da će sljedeća sezona za klub i za mene biti bolja nego lanjska. Moram reći da razmišljam kako bih volio igrati i nakon te dvije godine, odbijam razmišljati o kraju karijere.

Nasmijao se Mateo, zna da je kraj neizbježan, a u njegovu slučaju i vrlo blizu.

- Ostat ću u košarci, imam neke planove, ali imam vremena vidjeti što i kako bih volio ostati u njoj. Uskoro ću i upisati nešto, obrazovati se, makar je u prvom planu igra na parketu.

Split gleda samo sebe

Kapetana proganja lanjska sezona…

- Nismo zadovoljni kako se rasplela i zato od ove očekujemo više.

Za podsjetnik, Split je ostao u donjem dijelu ABA 2 lige, makar je odlično startao pa ga je kao domaćina Final Eighta Kupa Krešimira Ćosića eliminirala Gorica, a u prvenstvu Hrvatske ispao je od Cibone u tri utakmice. Tijekom sezone smijenjen je trener Vladimir Anzulović, a naslijedio ga je dotadašnji pomoćnik Ante Grgurević. Uslijedila je i promjena u filozofiji, počelo se gurati mlađe košarkaše, iako je to prije svega bilo uvjetovano brojnim ozljedama, koje su harale Gripama.

Što će biti u novoj sezoni, teško je reći dva mjeseca prije njezina početka. Većina momčadi još nije kompletirana, pa tako ni Split nije definiran. Velika je stvar ostanak Pavla Marčinkovića.

- Kako ne, Pavle nam puno znači u svim segmentima, a već je domaći igrač, da tako kažem. Super je stvar za Split da su s njim postigli dogovor. Kako ćemo izgledati i s kojim ćemo igračima krenuti, tek treba vidjeti. Tako je i s Amerikancima, znam da se razgovara o povratku Cobbinsa, možda i Morrisa, ali on sa sobom nosi rizik nakon operacije koljena. Dobro je da se okupljamo malo ranije, pretpostavljam da će prvi tjedan biti takav da svi dođemo na optimalnu razinu i kako bi se izbjegle ozljede. Mislim da je to pametna stvar. Koliko god sada izgleda da će naša momčad biti slična onoj iz prošle sezone, tek moramo vidjeti kako će reagirati mlađi igrači, tko od njih može ponijeti odgovornost i ulogu u sastavu.

Split je, možemo li tako reći, ostao indiferentan na odlazak Cedevite, s čime je otvoren prostor za veće ambicije u domaćim natjecanjima...

- Ostali smo mirni i moram reći da se Uprava ponaša vrlo odgovorno. Otkako sam se ja vratio, klub funkcionira kao švicarski sat, sve se zna, ništa nam ne fali, plaća je uvijek uplaćena na isti datum… Vidi se staloženost i zato nisam iznenađen da nisu krenuli grlom u jagode kad je postalo jasno da je Cedevita otišla iz Hrvatske. Split mora gledati samo sebe.

Liga nije jednostavna

Sve je to u redu, ne kažemo da to nije dobro. Može se Ciboni i Zadru biti konkurentan i na ovaj način u domaćim natjecanjima, ali može li se Split pridružiti njima na višoj razini, plasmanom u ABA ligu?

- Lani smo imali dobre izglede biti među četiri u ABA 2 ligi, ali stvarno su nas ubile ozljede, i to igrača na istim pozicijama. Ne treba se zavaravati, ova liga nije jednostavna za igranje, iako je dobra. Klubovi su uglavnom ambiciozni, bit će dosta kandidata za ulazak u play-off, no još je prerano za bilo kakve prognoze. Sumnjam da je netko kompletirao roster. Ako će MZT zadržati lanjski budžet, onda su oni sigurno u prvom planu - završio je raspoloženi kapetan Splita.

Linker
28. travanj 2024 12:53