fiba.com
GOST KOMENTATOR

PROTIV RUMUNJA DOSTA STVARI NIJE BILO OK Popović je bio igrač utakmice, ali protiv Crne Gore bit će teže. Za veće stvari greške treba eliminirati

Piše: Mirko NovoselObjavljeno: 03. rujan 2017. 13:13

PIŠE: MIRKO NOVOSEL

Dobili smo utakmicu, tom smo pobjedom osigurali prolaz u osminu finala. Taj je aspekt OK, ali ima i dosta stvari koje nisu bile dobre i koje u nastavku natjecanja moraju biti puno kvalitetnije. Ono što se kratko može reći jest zasad dobro obavljen posao.

No, realno, ne smije se dopustiti početak s 0:10 jer je to samo stvar lošeg pristupa, koji sigurno neće proći protiv jakih selekcija koje nas očekuju. Protiv Rumunja se vidjela razlika u kvaliteti, pa se to sakrilo, no protiv jakih neće i ne treba se navikavati na takve situacije.

Po mom sudu, Marko Popović bio je igrač utakmice. Sjajno je odigrao napad i obranu, smirio situaciju, a njegove su tri trice sjajno legle u pravom trenutku i vratile nas u igru. Pokazao je jako ozbiljan doprinos uspjehu.


Bogdanović je bolji nego na prvoj utakmici, nije imao toliko izgubljenih lopti, nije se forsirao. No ta je statistika izgubljenih lopti još uvijek previsoka. Izgubiti 17 lopti protiv Rumunja stvarno je previše i nastavi li se tako, imat ćemo problema u pravim utakmicama koje dolaze. Ovo je bio samo uvod.

Dobra je odluka da se Tomas sačuva, trebat će nam dalje, Žorić je obavio bolji posao, ali svi skupa trebaju popraviti slobodna bacanja koja u "na knap" završnicama mogu biti jako važna. Kod Planinića je pravljenje blokada u napadu problematično i toga se treba čuvati jer nepotrebno skuplja faule, što treba sačuvati za igru u obrani.



Ukić je bio bolji na kraju utakmice, Krušlin je obavio dobar posao... To je OK jer širina uvijek dobro dođe kada se uđe u utakmice dan za danom.

Bit će teže protiv Crne Gore, u to ne treba sumnjati. Ne treba nas zabrinjavati ta njihova visoka pobjeda protiv Mađara, koji su se, realno, ispuhali odličnom utakmicom protiv nas, a nisu tim koji u dva dana može odigrati dvije takve utakmice. Uostalom, i Crnogorci su tako loše otvorili protiv Španjolaca pa su imali više svježine dan kasnije.

Istina je da Španjolci djeluju jako, da im je centarska linija glavna snaga, ali i da imaju problem s kontrolom. Njihove visoke pobjede ne zabrinjavaju niti straše, oni su, jednostavno, takvi. Ako te nagaze... No mnogi već prije susreta s njima potpišu predaju pa ćemo vidjeti kako će recimo protiv nas, a i mi ćemo u tome vidjeti dosta.

Crna Gora je sljedeći protivnik, ozbiljan protivnik. Vučević i Dubljebić sjajan su par centara, trebat će zaustaviti Dixona i nametnuti se ostalima. Moramo imati veći stupanj koncentracije nego dosad i smanjiti broj izgubljenih lopti. Mi obranimo pa izgubimo loptu, to nam ne treba. Kao kontra s viškom koju ne realiziramo pa primimo koš. To se skupo plaća u jakim utakmicama. Za veće stvari te greške treba eliminirati. To je, u prvom redu, stvar stvar koncentracije.

Kod nekih selekcija kao što je Gruzija već se na startu vidi problem kada se spoje dva dana igranja. Oni su, očito, dobro slavili pobjedu protiv Litve i nisu imali snage i koncentracije za novu jaku utakmicu, s Njemačkom.

Zato je dan odmora dobro došao i nama, makar, realno, nismo se baš ni nešto posebno potrošili u ove dvije startne pobjede.

Iznenađenje dana pobjeda je Rusije nad Srbijom. Možda ne toliko nakon viđenog, ali... Gledao sam Ruse i protiv Turaka i moram reći da su pokazali odličnu igru, pa revidiram stav da bih volio da protiv njih igramo u osmini finala. Djeluju disciplinirano, Šved je raspoložen, to treba respektirati.

KADA IGRA HRVATSKA

petak, 1. rujna

14.00 Mađarska - Hrvatska 58-67

16.45 Španjolska - Crna Gora

19.30 Rumunjska - Češka

subota, 2. rujna

14.00 Crna Gora - Mađarska

16.45 Češka - Španjolska

19.30 Hrvatska - Rumunjska 74:58

ponedjeljak, 4. rujna

14.00 Mađarska - Češka

16.45 Crna Gora - Hrvatska 72:76

19.30 Španjolska - Rumunjska

utorak, 5. rujna

14.00 Češka - Crna Gora

16.45 Hrvatska - Španjolska 73-79

19.30 Rumunjska - Mađarska

četvrtak, 7. rujna

13.30 Češka - Hrvatska

16.15 Mađarska - Španjolska

19.45 Crna Gora - Rumunjska

Linker
12. svibanj 2024 20:33