Joe Camporeale-USA TODAY Sports
PRILIKA KARIJERE

REKORDAN BROJ HRVATA U NBA LIGI Iako je već sve bio dogovorio s prvakom Europe, naš reprezentativac na kraju se predomislio!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 25. srpanj 2019. 21:01

Iako je prijelaz u CSKA već bio dogovoren, Dragan Bender (21) još ovaj je tjedan imao opciju ostanka u NBA ligi u slučaju da se pojavi zadovoljavajuća ponuda. I ona se pojavila pa će Hrvatska sljedeće sezone srušiti rekord sa sedam igrača među petstotinjak najboljih na svijetu, a Bender će igrati za Buckse jer je potpisao dvogodišnji ugovor u Milwaukeeju.

Nakon tri sezone u očajnom Phoenixu (64 pobjede i 182 poraza), koji ga je 2016. izabrao kao četvrtog na draftu, 216 centimetara visoki Čapljinac odlazi u momčad za koju igra MVP prošle sezone Giannis Antetokounmpo i s kojom će napadati najveće stvari s obzirom da su Bucksi prije dva mjeseca zaključili doigravanje u konferencijskom finalu.

Kakvu ulogu bi trebao imati u visokoj liniji u kojoj su već Ersan Ilyasova, D.J. Wilson te braća Brook i Robin Lopez, dok trener Mike Budenholzer navodno planira Antetokounmpa maknuti sa "četvorke", tek trebamo vidjeti...

Dragan Bender u Milwaukeeju nastavlja veliku tradiciju hrvatskih igrača jer su dres Bucksa nosili Toni Kukoč, Damir Markota i Roko Ukić, a i Andrew Bogut, njihov prvi pick drafta prije 14 godina, naše je gore list.

Linker
19. travanj 2024 02:43