AFP
RESPEKT ZA SUPARNIKE

Repeša upozorava: 'I bez Parkera Francuska je sjajna reprezentacija'

' U svakom slučaju, oni su sjajna momčad, atletska i s visinom na svim pozicijama. Batum je stalno među najboljima i tu se nema što puno reći' - dodao je Repeša
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. rujan 2014. 16:20

Jasmin Repeša ovako je ocijenio našeg sljedećeg protivnika u osmini finala Francusku.

- Protivnik je to kojega znamo jako dobro, igrali smo i izgubili na njihovu turniru u Pauu. Bila je to utakmica s dosta oscilacija, otvorili smo je dosta loše, kasnije smo jedno razdoblje u drugoj i trećoj četvrtini odigrali iznimno kvalitetno, da bismo završnicu, kad je nestalo snage, odigrali lošije.

Što nas čeka sada?

- Strašno je važno znati da će se sada razina košarke u fizičkom dijelu povećati. Do sada nam je to bio problem i na to trebamo biti spremni. Znamo kako i što Francuzi igraju, imamo dovoljno vremena da pripremimo tu utakmicu.

Francuska bez Tonyja Parkera?

- Sjajna je to reprezentacija i dalje, bez obzira na to što nema Parkera, što se ozlijedio De Colo. No, tu su i dalje Diaw i Batum, tu je Fournier, koji je također NBA igrač. U svakom slučaju, oni su sjajna momčad, atletska i s visinom na svim pozicijama. Batum je stalno među najboljima i tu se nema što puno reći.

Daleko od toga da Hrvatska nema svoje šanse...

- Osobno mislim da možemo igrati s njima. Treba im se fizički suprotstaviti, igrati 40 minuta čvrsto, a u taktičkom smislu na sve možemo odgovoriti.

Da je mogao birati protivnika u osmini finala...

- Nisam mogao utjecati. Ako se želi dalje, mora se pobjeđivati, znali smo da u ovom krugu više nema laganog protivnika, a siguran sam da nam ništa lakše ne bi bilo ni protiv Brazila, ni Srbije, a niti protiv Španjolske. Sad je svaka utakmica “biti ili ne biti”, a prvi na redu je protivnik koji je na visokoj razini i pripada svjetskom vrhu.

Linker
17. svibanj 2024 13:15