Foto: Ranko Suvar / CROPIX
'IDEALAN TRENER'

SA SVIH STRANA DOLAZE ISTE OCJENE 'Ovo što Aco radi način je na koji treba funkcionirati hrvatska reprezentacija'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. kolovoz 2017. 13:30

Koliko su pripreme hrvatske košarkaške repreznetacije ovog ljeta bile drugačije od onih u kojima je do sada sudjelovao Marko Popović? Povratnik u momčad prvi put radi s Acom Petrovićem, a u razgovoru za SN je iznio zanimljivu ocjenu.

"Aco me nikada dosad nije vodio. Međutim, on je idealan trener što se tiče reprezentacije. Ne znam kakav je u klubu jer nisam radio s njim u klubu, ali, po meni, ovo što on radi način je na koji treba funkcionirati reprezentacija. On je unaprijed, prije nego što smo se skupili, kazao svakom igraču što od njega očekuje i u kakvoj će ulozi biti. Ovo nije ona priča po kojoj je svih 12 igrača jednako pa se svi bore za svoje pozicije na pripremama. To, jednostavno, ne ide tako, tako se mogu boriti jedan ili dva igrača na pripremama. I tako rade sve velike reprezentacije, poput Francuza, Španjolaca, a, evo, sada se tako ponašamo i mi, a ja se nadam da ćemo na koncu Eurobasketa i mi biti velika reprezentacija", opisao je Popović način rada pod Acinom palicom i dodao:

"Aco je, nadalje, trener koji će otvoreno reći što mu je kod tebe dobro, a što nije, kod njega nema stege kao što je to obično u klubu ili kod nekih strožih trenera. On razgovara s igračima, bio je igrač, prošao je puno toga i kao trener. Otvoren je, možeš s njim razgovarati i prije i nakon treninga, kazati što ti se dopada, što ne... Otvoren je za svaki razgovor, a samim time djeluje pristupačnije, ljudskije".

Linker
20. travanj 2024 18:10