USA TODAY Sports
OBNOVIO OZLJEDU STOPALA

ŠEST MJESECI NEIGRANJA DOŠLO JE NA NAPLATU U LOŠEM TRENUTKU Srbija bez Teodosića u Kinu, što možda i nije loša vijest za ambicije susjeda

Na pokusu u Beogradu Srbija sredila Litvu i ostala bez velikog imena.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 12:14

Srbija je pred 18.150 gledatelja okupljenih u Štark Areni svladala Litvu sa 72:68, iako je gubila cijelu utakmicu, do posljednje minute. Bogdan Bogdanović je ubacio 18, Nemanja Bjelica je dodao 15, a Nikola Jokić je u prvoj utakmici za Srbiju nakon finala Rija ubacio 13 poena. Kod Litve je Marius Grigonis ubacio 18 poena (sve u prvom dijelu), a Mindaugas Kuzminskas je dodao 12 poena.

Ozljeda stopala

Međutim, priča ove utakmice dogodila se u prvim minutama ogleda. Miloš Teodosić nije počeo u petorci, ali je bio prva izmjena Saše Đorđevića s klupe, i to na dvojci, a ušao je umjesto Bogdanovića. Čim je dobio prvu loptu iz okreta je ispred Đorđevića ispalio tricu, a onda je koju minutu kasnije šepajući odšetao u svlačionicu, a za njim je odmah otišao i Predrag Danilović, predsjednik srpskog Saveza. Teodosić se više nije vraćao u dvoranu, a prve vijesti govorile su da je ozlijedio stopalo i da je otišao u bolnicu na snimanje.

Tijekom nedjelje su iz liječničkog time Srbije potvrdili kako je Teodosić obnovio ozljedu stopala, ozljede koja ga muči već dvije sezone, a neke priče išle su i smjeru kako je kapetanu Srbije stradala tetiva.

Kako bilo, iako za to nema službene potvrde svi spekuliraju kako Teodosića čeka duži oporavak i da je za njega put u Kinu na SP izgubljen.

Međutim, je li to loša vijest za Sašu Đorđevića? I utakmica protiv Litve pokazala je da Đorđević ima veliki problem s velikim brojem igrača koje ima na raspolaganju i Litvu je dobio na način da je u zadnjih deset minuta ozbiljno skratio rotaciju, a završnicu je odigrao u postavi Jović - Bogdanović - Milosavljević - Bjelica - Jokić.

Na poziciji playa Đorđević ima Jovića, ali i Vasu Micića, iza kojega je najbolja sezona karijere. I realno, obojica su u boljoj igračkoj formi od Teodosića. Ne od onog nekadašnjeg Teodosića, ali pitanje je hoćemo li takvog ikada više gledati nakon neuspješne NBA avanture i ozljeda koje su ga pratile.

Što se ne može

Inače, ogled Srbije i Litve bio je do sada najjači pokus uoči SP-a, ali i onaj na kojemu su oba izbornika, kako Đorđević, tako i Adomaitis, pokušavali svojim zvijezdama, tako se činilo, objašnjavati što se ne može. Pa su tako i Srbija, ali i Litva igrale dosta s postavom u kojoj su bila dva centra, kod Litve Valančiunas i Sabonis (on želi igrati četvorku kako bi Indiani objasnio da može igrati u paru s Turnerom), kod Srbije Jokić i Milutinov, ili Jokić i Raduljica. A tako će to teško ići. Srbija je na koncu dobila utakmica s Bjelicom na četvorci, jer s dva centra, kako se god oni zvali, to bi išlo nešto teže.

Ali, za to i postoje pripreme, da igrači shvate - ako su pametni, shvatit će - što ne ide zajedno. Bez obzira na činjenicu kako je jedan Boban Marjanović trenutačno u statusu četvrte petice u Srbiji, a znamo već i da treća petica rijetko ulazi u rotaciju...

Linker
04. svibanj 2024 00:44