ODUŠEVIO DVORANU

SHOW ZA ŠEFA MIAMIJA Hezonja se iskazao pred legendarnim NBA trenerom

Hezonja će na draftu gotovo sigurno biti lottery pick, a očekuje se kako će biti izabran između 5. i 10. mjesta, dok ga je većina prognoza smjestila na 7. poziciju
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 01. svibanj 2015. 13:08

U 30. kolu španjolske ACB lige Barcelona je u gostima smlavila Zaragozu 103-67, a vrlo dobru utakmicu odigrao je Mario Hezonja koji je za 20 minuta ubilježio 7 poena, 5 skokova i 4 asista, dok je Ante Tomić dodao 10 poena i 5 skokova.

Talentirani dubrovački mladić prije nekoliko dana se prijavio na NBA draft, što znači da su skauti još redovitije počeli posjećivati utakmice Barcelone, a put Katalonije krenuli su i treneri nekih klubova (npr. Stan Van Gundy iz Detroita). Na ovoj su utakmici kamere snimile Pata Rileyja, sadašnjeg GM-a Miamija i legendarnog trenera Lakersa 80-ih. Imao je Riley i što za vidjeti, budući da je u jednoj akciji Mario ukrao loptu pa oduševio dvoranu moćnim zakucavanjem iza leđa te po n-ti puta podsjetio na svoj nevjerojatni atleticizam.

Da ne bi ispalo da samo svoje hvalimo, treba spomenuti i kako je Tomaš Satoransky (inače 32. pick na draftu 2012.) impresionirao možda još i boljim zakucavanjem kad je na poster zalijepio igrača Zaragoze.

Inače, Hezonja će na draftu gotovo sigurno biti lottery pick, a očekuje se kako će biti izabran između 5. i 10. mjesta, dok ga je većina prognoza smjestila na 7. poziciju. U svakom slučaju, ako ne povuče prijavu bit će najviše pozicionirani hrvatski igrač u povijesti NBA drafta.

Linker
07. svibanj 2024 02:55