Ales Fevzer / CROPIX
PRIPREME ZA SP

SIMON 'U odnosu na prošlu godinu osjećaj je drukčiji, veći je entuzijazam'

Simon je jedan od stožernih igrača reprezentacije Hrvatske, koja se danas okuplja u Svetom Martinu na Muri
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. srpanj 2014. 14:14

Tri godine nakon reprezentativnog debija u 27-oj Kruno Simon na početak priprema u Svetom Martinu na Muri dolazi kao stožerni igrač Hrvatske, koju u rujnu očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Priča o “momku iz Trnskog” ispričana je već toliko puta da se izlizala, pogotovo sad nakon što su iza Simona tri euroligaške sezone za Zagreb, Unicaju i Lokomotiv Kuban. Sad je to priča o igraču koji je prošle godine na Eurobasketu bio najbolji u četvrtfinalnoj utakmici protiv Ukrajine, kad je Hrvatska razbila “18-godišnje prokletstvo”. A o Simonu će puno toga ovisiti i ove godine u Španjolskoj...

- Zbog problema sa sinusima sam prije tri tjedna operirao nos - govori popularni Đuks.

- Ali dolazim na okupljanje, tu problema nema. Vjerojatno ću nekoliko dana raditi po posebnom programu.

Pripreme od 40 dana nude dosta prostora da Simon, ali i svi ostali hrvatski reprezentativci do Svjetskog prvenstva budu u optimalnom stanju. Iako će prvi dio priprema propustiti četvorica nositelja - kapetan Roko Ukić, najbolji strijelac Bojan Bogdanović, prvi centar Ante Tomić i prva rotacija na visokim pozicijama Luka Žorić.

- Mislim da je to pravi potez. Njima je sezona završila najkasnije i treba im odmor. Roko je, doduše, bio gotov nešto prije, no znamo kakve on probleme ima, kako je ozlijeđen odradio još Eurobasket, a nakon toga i cijelu sezonu za Panathinaikos. Neka se odmore, a bit će dovoljno vremena nakon što nam se priključe. Uostalom, njih četvoricu ne treba puno uigravati, tu su stvari posložene još prošle godine.

Jedva čekamo SP

Oko reprezentacije Hrvatske, primjećuje to i Kruno Simon, vlada neko drukčije, bolje ozračje. Uspjeh u u Sloveniji, bez obzira na to što plasman u polufinale nije okrunjen medaljom, pokrenuo je puno toga...

- Nakon prošle godine svi smo bolje raspoloženi. Drukčije je ići na pripreme, veći je entuzijazam, svi jedva čekamo Svjetsko prvenstvo.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Linker
05. svibanj 2024 11:20