SN arhiva
NOVI PLAYMAKER

SIN NBA LEGENDE BI MOGAO ZAIGRATI ZA HRVATSKU 'Učinio bih svoju obitelj ponosnom'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 11:49

Košarkaši Cedevite počeli su se pripremati za nadolazeću sezonu. Pripreme se trenutačno odvijaju na otvorenom, a dio treninga odrađen je i na atletskom stadionu Mladost pod vodstvom kondicijskog trenera Slavena Hlupića.

Među njima je i novi razigravač Cedevite, David Stockton sin legendarnog Johna Stocktona, a za službenu stranicu KK Cedevite otkrio je nekoliko detalja po dolasku u Zagreb.

- Ovdje je fantastično. Ovo je sjajna država. Nikad nisam bio ovdje. Grad je sjajan, suigrači su sjajni, a klub je vrhunski. Počašćen sam i spreman sam za početak sezone.

David ima hrvatske korijene pa bi mogao dobiti i hrvatsko državljanstvo.

- Mislim da i dalje imam rođake u Dubrovniku. Moja obitelj je vrlo uzbuđena i grupa od oko 80 Hrvata u SAD-u veseli se dolasku u posjete u Hrvatsku kako bi vidjeli zemlju iz koje potječu."

Kako je tvoj otac, veliki John Stockton, najbolji asistent u povijesti NBA lige, reagirao na tvoj potpis za Cedevitu?

- Bio je sretan. Ovo je sjajna momčad i odlično mjesto za igrati košarku. Ovo je sjajno mjesto za moj prvi posao u Europi. Sviđa mi se ovdje. Volim grad i moj tata bit će sretan da dođe ovdje u posjetu.

S obzirom da može dobiti hrvatsko državljanstvo, postoji mogućnost, u slučaju da ga izbornik odluči pozvati, da Stockton pomogne i reprezentaciji Hrvatske na deficitarnoj poziciji razigravača.

- Volio bih igrati za Hrvatsku. Učinio bih svoju obitelj ponosnom. Prema onome što sam vidio, Hrvatska ima odličnu momčad. Mislim da su pred tom reprezentacijom velike stvari i volio bih biti dio toga.

Linker
03. svibanj 2024 07:48