NBA PLAYOFF

Sjajni Curry s osam trica uništio Memphis, Pierce skoro rasplakao igrače Atlante

Atlanta je puno teže nego Golden State došla do svoje pobjede - slavili su Hawksi u gostima kod Wizardsa 94:91 te tako završili seriju sa 4-2 u svoju korist
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 16. svibanj 2015. 10:54

Prvi nositelji Istoka, donosno Zapada prošli su u finale svojih konferencija. Atlanta se nekako provukla kraj opasnih Wizardsa te ide na ozljedama poharani Cleveland, dok će najbolja momčad regularnog dijela lige, Golden State, čekati pobjednika sedme utakmice Rocketsa i Clippersa.

Warriorsi su u šestoj utakmici serije svladali Memphis 108-95, a ključni igrač njihove momčadi bio je MVP lige, Stephen Curry koji je ogled završio s 32 poena, 10 asista i 6 skokova. Ukupni šut iz igre mu nije bio senzacionalan (11 od 25), ali zato je 8 pogođenih trica iz 13 pokušaja vrlo, vrlo impresivno. Pogotovo kad jedna od tih bude s 20 metara sa zvukom sirene, a fanovi Gizzliesa počnu čupati kosu iz očaja. Klay Thompson dodao je 20 poena u pobjedi Warriorsa, a svestrani Draymond Green 16 poena i 12 skokova.

Ovo je, inače, prvo finale Zapadne konferencije za klub iz Oaklanda nakon davne 1976. godine.

Atlanta je puno teže nego Golden State došla do svoje pobjede - slavili su Hawksi u gostima kod Wizardsa 94:91 te tako završili seriju sa 4-2 u svoju korist. No, u ludom ovogodišnjem playoffu u kojem svako malo netko odluči (ili produži)utakmicu šutom u zadnjoj sekundi isto je skoro zadesilo i prvu momčad Istoka kad je Paul Pierce pogodio tricu za izjednačenje, ali nakon isteka vremena.

Najbolji igrač Hawksa Carrol priznao je poslije utakmice da se skoro rasplakao kad je vidio da šut Pirecea ulazi, ali su se košarkaški bogovi ipak smilovali njegovoj momčadi. Dotični je ubacio 25 poena i deset skokova za Atlantu, a po 20 su dodali Jeff Teague i Paul Millsap. Washingtonu na kraju ni 29 poena odličnog Bradleya Beala i 20 poena Walla nisu bili dovoljni za nastavak sezone.

Linker
01. svibanj 2024 14:25