StoryEditor
KOŠARKA

SLAVLJE MOŽE POČETI, ŠIROKI JE NOVI PRVAK BOSNE I HERCEGOVINE Momčad Danijela Jusupa odnijela veliku pobjedu u utakmici sezone

Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 31. svibanj 2019. 00:44

Široki je novi košarkaški prvak BiH. U sjajnoj atmosferi, pred više od 5.500 sretnika koji su se čekajući satima u redovima za ulaznice u pravoj južnjačkoj atmosferi košarkaši Širokog odigrali su utakmicu sezone. U finalnoj seriji za državnog prvaka koja se otegnula na petu utakmicu Široki je izborio treću pobjedu.

Momčad Danijela Jusupa odigrala je uistinu vrhunsku utakmicu. Na to ih je primorala i vrlo snažna momčad Sparsa koja se nosila s raspoloženim domaćinom do sredine treće četvrtine. A onda su domaći košarkaši, nošeni sjajnim navijanjem prelomili utakmicu.

Prvo poluvrijeme momčadi su se smjenjivale u vodstvu. U 6. minuti Široki je tricom Matea Drežnjaka otišao na 15:8, no Spars se serijom 10:1 vratio i prvu četvrtinu vodio 18:16. Iskusni Bajramović odveo je kasnije goste na 18:23, Dario Drežnjak je vratio na 23:23, a onda je opet Spars svojom serijom došao do 23:28. Široki se vratio, pa je poluvrijeme završilo 34:35.

No, u nastavku su se razigrali domaći košarkaši, a ritam igri davaali su u napadu braća Mateo i Dario Drežnjak, te Amerikanac Fenner. U 32. minuti Fenner je pogodio tricu za 67:47 i slavlje je moglo početi. Gosti su ispraćeni velikim pljeskom, pobjednički pehar kpetanu Širokog Juri Zupcu predao je predsjednik KS BiH Mirza Teletović. Slavlje je nastavljeno u gradu cijelu noć.

Linker
04. rujan 2020 19:28