REUTERS/Edgar Su
ŠOK ZA HRVATSKOG TRENERA

ŠTO SE DOGODILO NAKON ONAKVOG URAGANSKOG STARTA? Aco i Brazil teško stradali, Petrović sad mora po senzaciju za četvrtfinale

U jutarnjem programu osmog dana Svjetskog prvenstva Australija je pobijedila Dominikansku Republiku 82:76, dok je Češka razbila Brazil 93:71.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 07. rujan 2019. 14:30

Utakmica u kojoj je Brazil mogao osigurati mjesto u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kini neodoljivo je podsjetila na jednu odigranu još prije četiri godine jer Aco Petrović i njegovi momci u Šenženu su protiv Češke pali kao i Hrvatska Velimira Perasovića u osmini finala Eurobasketa 2015. Bez ispaljenog metka. Česi očito vole "šamarati" hrvatske trenera, a do nove pobjede ponovo ih je vodio Tomaš Satoransky, koji je utakmicu zaključio sa 20 poena, sedam skokova i devet asistencija. Ondrej Balvin dominirao je pod obručima sa 15 poena i 11 skokova, Patrik Auda (14) i Jaromir Bohačik (12) iskombinirali su još 26 poena, a sve to bilo je previše za Brazilce, koji su pogodili tek osam trica iz 27 pokušaja.

Češka je ovom pobjedom osigurala "meč-loptu" za četvrtfinale, priliku da ostvare povijesni uspjeh će Satoransky i društvo imati u ponedjeljak protiv Grčke. U slučaju da kasnije danas SAD dobije Grčku, Acin Brazil u posljednjem kolu za četvrtfinale treba senzaciju protiv Amerikanaca, dok Grcima (ako ne šokiraju SAD) za ulazak među osam treba poraz Brazilaca i +12 protiv Čeha.

Bez poraza na Svjetskom prvenstvu i nakon subote je pak ostala Australija, čiji je lov na četvrtfinale nastavljen protiv Dominikanske Republike. S tim da su Australci imali daleko teži posao no što se očekivalo. Dominikanci su naime prijetili se do dvije minute prije kraja, na -6 propustili dvije prilike kreirati potpunu dramu u Nanjingu. Patty Mills (19p, 4s, 9a), Chris Goulding (15), Jock Landale (13) i ostali znali su zatvoriti ovu utakmicu.

DRUGI KRUG, SKUPINA K: Brazil - Češka 71:93; POREDAK: SAD 3-0, Češka, Brazil 3-1, Grčka 2-1

SKUPINA L: Australija - Dominikanska Republika 82:76; POREDAK: Australija 4-0, Francuska 3-0, Litva 2-1, Dominikanska Republika 2-2

Linker
19. travanj 2024 23:07