CROPIX
ZAVRZLAMA

ŠTO SE TO DEŠAVA U KLUBU S GRIPA? NADZORNI ODBOR NEĆE DATI POTPORU DIREKTORU Jedni pričaju jedno, drugi drugo, ali zaključak je - Skelin ostaje trener

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. veljača 2018. 23:50

Nadzorni odbor kluba s Gripa neće dati potporu direktoru kluba Mislavu Parlovu koji je inicirao sastanak tog tijela kako bi se razgovaralo o otkazu suradnje treneru prve momčadi Skelinu.

Kako smo i najavili NO “žutih” neće podržati prijedlog direktora kluba. Neformalni sastanak čelnika NO-a i direktora “žutih” tako je ostavio u sedlu trenera za čiju smjenu sukladno statutu direktor treba podršku NO-a. Očekuje se kako bi se tijekom ovog tjedna trebao i službeno sastati NO “žutih”, u punom sastavu. Tada bi to tijelo trebalo odaslati i formalno podršku treneru Skelinu kojeg ugovor sa “žutima” veže do kraja ove sezone.

Tada se nakon sastanka NO-a očekuje i očitovanje vodećih ljudi kluba - Parlova i čelnika NO-a - o cijeloj situaciji, rasplet gropa. Do tada, do formalne odluke NO-a svi se suzdržavaju od komentiranja. A na kraju sezone će se podvući crta...

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

U međuvremenu, Skelin i dalje normalno vodi treninge i povest će momčad u četvrtak na ligaškom susretu kod Hermes Analitice u Zagrebu, a kao hrvatski izbornik dobio je i mir pred dva važna ogleda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rumunjske i Nizozemske 23. i 26. veljače u Zadru. No, cijela ova zavrzlama sasvim sigurno je do temelja uzdrmala svlačionicu “žutih”. Sva sreća da nakon Hermesa, a uslijed završnice Kupa Krešimira Ćosića i zbog spomenutih susreta reprezentacije, momčad ima dva tjedna pauze od utakmica.

Ozračje u i oko kluba zbog novonastale situacije i posljednjih događanja daleko je od idealnog, a ovakav rasplet, nesuglasje Nadzornog odbora i prvog operativca kluba, stvorilo je pat poziciju.

Znakovito je kad direktor za svoje odluke nema potporu NO-a. A još prije nego što se zaplela priča oko statusa trenera Skelina s Gripa je već otišao savjetnik za struku Dino Rađa, također nakon neslaganja s Parlovom, čime je klub ostao bez čovjeka koji se bavi ‘parketom’ (Rađa je radio volonterski).

U nepunih mjesec i pol dana otkad je Parlov od prethodnika Roberta Andrijića preuzeo kormilo kluba njegove želje za radikalnim promjenama i potezima nisu naišle na plodno tlo.Parlov je sastanak NO-a na temu promjene trenera tražio nakon poraza od pretposljednje Bosne u Sarajevu u Drugoj ABA ligi.

Nije zaista iza “žutih” sezona iz snova, nisu igre na razini prošlosezonskih, ali je u granicama realnosti. Jedini pravi kiks u Premijer ligi bio je poraz kod Šibenika, u kupu su Splićani ispali u osmini finala od Cibone, dok u premijeri u Drugoj ABA ligi “žuti” brode sredinom ljestvice, ali su serijom poraza u neizvjesnim završnicama, uključujući i onaj protiv Bosne, propustili mogućnost da se uključe u borbu za plasman na Final Four.

Linker
03. svibanj 2024 10:35