StoryEditor
 RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
JASNA PORUKA

STRANCI SE VRAĆAJU U KINU, BIVŠA NBA ZVIJEZDA SPREMNA ZA NASTAVAK PREKINUTE SEZONE 'Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba'

Autor: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2020. 12:13

Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. veljače zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. travnja, a u prilog tomu govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju.

Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prijenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevnu karantenu.

Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i branič Beijing Ducksa, nekadašnja NBA zvijezda Jeremy Lin, koji se u petak fotografirao pored Kineskog zida s porukom:

"Sigurno sletio natrag u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisco teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti. Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba", objavio je Lin.

U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Shanghai Sharksa.

"Momčad mi je poslala pismo u kojem me poziva natrag, ali konačna je odluka bila isključivo moja. Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu", kazao je Motiejunas.

Dopuštenje za nastavak natjecanja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.

Linker
18. lipanj 2020 08:48