Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
STIGLA ODLUKA

SVA KOŠARKAŠKA NADMETANJA ZA OVU GODINU SU OTKAZANA! Evo što će biti sa splitskim predolimpijskim turnirom, sad je hrvatska Vlada na potezu...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. travanj 2020. 14:49

Iako su se službene odluke trebale dogoditi sutra, s dvodnevnog sastanka pod ravnanjem FIBA Europe, stižu vijesti o novostima za košarkaška događanja koja su se trebala dogoditi ovog ljeta.

Kako saznaje uvijek informirani košarkaški portal Sportando, sva se natjecanja za 2020. godinu odgađaju i pomiču za sljedeću godinu. To bi trebalo uključivati i olimpijske kvalifikacijske turnire. Jedan od njih trebao se u lipnju odigrati u Splitu, a ne postoje formalne prepreke da se tamo igra sljedeće godine.

Napominjemo, ovo je odluka FIBA Europe, koja je jedna od konfederacija FIBA Svijeta. To je, centralno svjetsko košarkaško tijelo zaduženo za provedbu i organizaciju olimpijskih kvalifikacija pa bi se određene preinake mogle dogoditi još sutra kada zasjeda FIBA Svijet. Ipak, ako je suditi po mišljenju europskog ogranka, oni nemaju problema s time da europski domaćini kvalifikacijskih turnira budu isti i sljedeće godine. Službena odluka o terminima i mjestima odigravanja olimpijskih kvalifikacija bit će poznata u četvrtak.

FIBA je predložila da svi domaćini natjecanja, bilo da se radi o seniorskoj ili košarci u mlađim uzrasnim kategorijama ne mijenjaju.

Linker
19. travanj 2024 04:05