USA TODAY Sports
TEŽAK UDARAC ZA WARRIORSE

SVI STREPE OD NAJGORE VIJESTI, JEDAN OD GLAVNIH LJUDI NBA PRVAKA U SUZAMA PREUZEO KRIVNJU NA SEBE 'Ako treba koga kriviti, krivite mene'

Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2019. 11:58

Dugoočekivani povratak Kevina Duranta u finale NBA protiv Toronto Raptorsa trajao je vrlo kratko s obzirom da je dvostruki MVP sinoć, u prvoj utakmici nakon gotovo mjesec dana pauze, ozlijedio desnu nogu.

Durant se ozlijedio na početku druge trećine prilikom driblinga kada je krivo stao na desnu nogu. Odmah je ispustio loptu i odšepao van terena gdje je pao i primio se za desnu nogu.Za sada se nagađa da se radi o ozljedi Ahilove tetive.

"Dobio je dopuštenje liječnika da igra večeras; to je bila zajednička odluka", izjavio je u suzama menadžer Warriorsa Bob Myers.

Durant je dobio dopuštenje liječnika Warriorsa da zaigra u petoj utakmici i trenirao je s momčadi u nedjelju prvi put od ozljede. Do ozljede je zabio 11 koševa, od čega tri trice.

Jun 10, 2019; Toronto, Ontario, CAN; Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) sits on the court after an apparent injury during the second quarter in game five against the Toronto Raptors of the 2019 NBA Finals at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports, Reuters / USA TODAY Sports
Durant

"Ne vjerujem da treba ikoga kriviti, ali shvaćam da u ovom svijetu ako treba koga kriviti krivite mene", dodao je Myers.

Myers je kazao da će Durant, koji je napustio dvoranu sa štakama, ići na magnentnu rezonancu danas. Ako se potvrdi da se radi o ozljedi Ahilove tetive, puaza bi mogla trajati oko pola godine, a Durant bi gotovo sigurno ostao u redovima Warriorsa.

Kelley L Cox-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Warriors, koji su imali prednost od pet koševa u trenutku kada se Durant ozlijedio i povećali tu prednost na 14 koševa u drugom poluvremenu, pobijedili su Toronto Raptorse sa 106-105 i održali se u finalu smanjivši na 3-2 u seriji. Ako pregled potvrdi da se radi o ozljedi Ahilove tetive, Durant bi mogao propustiti cijelu sljedeću sezonu.

Linker
21. travanj 2024 14:47