USA TODAY Sports
PORTLAND SRUŠIO NUGGETSE

TAKVA DRAMA VEĆ DUGO NIJE VIĐENA U NBA DOIGRAVANJU Nevjerojatni Leonard cijelu sedmu utakmicu nosio Toronto pa povijesnim košem izborio finale Istoka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2019. 10:34

Drama do samog kraja. Tako se mogu opisati sedme utakmice koje su odlučile pobjednike konferencijskih NBA polufinala - Toronto je na domaćem parketu pobijedio Philadelphiju 92:90 i to pobjedničkim košem fantastičnog Kawhija Leonarda sa zvukom sirene te na kraju slavio u seriji 4:3, dok je Portland u gostima srušio Denver Nuggetse 100:96 i istim omjerom izborio finale na Zapadu.

Kawhi Leonard ponovno se upisao u povijest NBA lige. Prva zvijezda Toronta zabila je odlučujuća dva poena za pobjedu doslovno s istekom vremena, u zadnjoj sekundi, i to nakon što se lopta nekoliko puta odbila od obruča, i na kraju prošla kroz mrežicu.

Screenshot

Toronto i Philadelphia su bili izjednačeni na 90:90 četiri sekunde prije kraja nakon što je koš za Sixerse zabio Jimyy Butler, a onda se ukazao junak utakmice.

Leonard se u tom zadnjem napadu sam sjurio prema košu Phile, izabrao ne baš idealnu poziciju, kut pored klupe Raptorsa, te preko Embiida pogodio povijesni koš. Bilo je to prvo pobjedničko poentiranje sa sirenom u sedmoj utakmici u povijesti NBA doigravanja.

"Imao sam sreće, samo sam pokušao puknuti najjače što sam mogao", rekao je poslije utakmice Leonard koji je i u sedmoj utakmici, kao i tijekom čitave polufinalne serije, nosio Raptorse. Noćas se zaustavio na 41 poenu, dodao sedam skokova, te po tri asistencije i ukradene lopte.

U redovima Philadelphie najbolji je bio Joël Embiid sa 21 pogotkom i 11 skokova.

Toronto Raptorsi će u finalu Istoka igrati protiv Milwaukee Bucksa, dok Portland u finalu Zapada ide na aktualne prvake Golden State Warriorse.

Kanadska momčad će drugi put u povijesti igrati u finalu Istočne konferecije nakon 2016. kada je izgubila od Cleveland Cavaliersa predvođenih LeBronom Jamesom (4-2). U finalu joj je suparnik najbolja momčad regularnog dijela sezone Milwaukee Bucks, a prva je utakmica na rasporedu u srijedu.

U drugoj polufinalnoj utakmici koja je sinoć igrana Portland je kod kuće svladao Denver Nuggetse sa 100:96, iako je u drugoj četvrtini gubio sa 17 razlike, i plasirao se u finale Zapada rezultatom 4-3 u seriji.

C.J McCollum je bio najbolji strijelac utakmice i Portlanda sa 39 ubačaja, među kojima je i koš 13 sekundi prije kraja koji je Trail Blazersima donio prednost od tri koša. Damian Lillard je sinoć imao lošu večer, utakmicu je završio sa 13 koševa, uz šut 3/17, i deset skokova.

Najbolji pojedinac Denvera bio je Nikola Jokić, on je upisao 29 poena i 13 skokova.

Trail Blazers, prvaci NBA iz 1977., nisu igrali konferencijsko finale od 2000., a sada ih u finalu Zapadne konferencije čekaju branitelji naslova Golden State Warriorsi.

Dvoboj između Golden Statea i Portlanda, koji počinje u utorak, ostavit će traga u povijesti jer je to prvi put da će se dva brata - Stephen Curry i njegov mlađi brat Seth - boriti jedan protiv drugoga u ovoj fazi natjecanja.

ISTOČNA KONFERENCIJA

polufinale

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 92-90

(Toronto se s rezulatatom 4-3 u seriji plasirao u konferencijsko finale)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 96-100

(Portland se s rezultatom 4-3 u seriji plasirao u konferencijsko finale)

Linker
04. svibanj 2024 03:28