Edin Tuzlak / CROPIX
EKSKLUZIVNA ISPOVIJEST

Tomas: Napad na navijača će mi obilježiti karijeru, ali nemam grižnju savjesti

Odmah je meni bilo jasno kakvu sam i koliko veliku glupost napravio. Čim sam se malo ohladio. Nema opravdanja, nisam smio reagirati na takav način - priča košarkaš
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. veljača 2013. 12:55

Siledžija i primitivac. Dvije riječi koje su proteklih tjedana dominirale u medijima uz ime Marka Tomasa. Podsjetimo, prvi čovjek Cedevite se pod Tornjem, po završetku finala Kupa u kojem je Cibona uzela prvi trofej sezone, odlučio obračunati s navijačem koji ga je s tribina neprestano vrijeđao još tijekom polufinala sa Splitom. I Tomas je prekršio "sveto pravilo" za svakog profesionalnog sportaša. Na tribine se ne smije, navijače se ne dira...

Od tada se Marko Tomas nije javno oglašavao na tu temu, koju smo dotaknuli tijekom ovog razgovora. Za početak, je li ta reakcija bila produkt frustracija zbog poraza?

- Nije. Iako nije ugodno izgubiti u posljednjoj sekundi, ali svaka čast Sandru Niceviću, pogodio je šut za pobjedu.

Kako u kafiću nismo bili sami, stol do je jedan tip osjetio potrebu pružiti podršku Tomasu kojeg je "davio" novinar...

"Nek' si ga udario, što se ti imaš kome ispričavati?", dobacio je.

Marko, srećom, ne razmišlja na takav način. Što i nije neobično za mirnog dečka iz Križevaca. Da, dobro ste pročitali, Tomas je "miran dečko". Uvijek je bio takav.

- Odmah je meni bilo jasno kakvu sam i koliko veliku glupost napravio. Čim sam se malo ohladio. Nema opravdanja, nisam smio reagirati na takav način, ne smijem više nikad, ali da imam veliku grižnju savjesti zbog toga što sam napravio, i nemam!

A smeta li mu da je u Hrvatskoj postao poznat po ovom incidentu, a ne po onome što je dao tijekom osam godina u dresu hrvatske reprezentacije?

- To me malo smeta. Kao i da nakon Kupa nitko nije pričao o jednoj dobroj utakmici, koja je otišla u produžetak i koja se riješavala posljednjim šutom. Takvih utakmica u Hrvatskoj inače nema, pogotovo pred punom dvoranom. Svi su pričali o sceni koja nije bila tako žestoka kako se prikazivala. Mene je obilježila, pa mi se tako i danas dogodi da mi u kvartu susjed kojeg znam iz viđenja kaže "nemoj mene, nemoj mene".

CIJELI INTERVJU S MARKOM TOMASOM PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
05. svibanj 2024 08:54