Benny Sieu-USA TODAY Sports
NBA

TORONTO NA KORAK DO VELIKOG FINALA NAKON TREĆE UZASTOPNE POBJEDE Fantastični Leonard i junak iz sjene briljirali u slavlju Raptorsa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2019. 10:36

Toronto je na korak do velikog NBA finala! Raptorsi su u noći s četvrtka na petak stigli do treće uzastopne pobjede u finalnoj seriji Istočne konferencije tako što su na gostovanju u Milwaukeeju pobijedili Buckse sa 105:99 za trenutnih 3:2.

Raptorsi će sada pred svojim navijačima tražiti trijumf kojim bi osigurali susret s Golden State Warriorsima.

Briljirao je sinoć ponovno Kawhi Leonard koji je postigao 35 poena uz devet asistencija i sedam skokova, ali treba posebno istaknuti i junaka iz sjene Freda VanVleeta, igrača s klupe koji je dodao 21 poen i to sve iz trica (7/9).

Toronto je za pobjedu morao izvesti preokret. Naime, nakon prve četvrtine domaćini su imali 10 poena prednosti. Raptorsi su to smanjili na tri do kraja poluvremena, a onda i odnijeli pobjedu sjajnom posljednjom četvrtinom u kojoj je ključan bio Leonard s 15 od svojih 35 poena.

Kod Bucksa je Giannis Antetokounmpo zabio 24 poena i pritom upisao šest skokova i šest asistencija. Eric Bledsoe dodao je 20, a Malcolm Brogdon 18 koševa.

Linker
08. svibanj 2024 17:08