USA TODAY Sports, Reuters / USA TODAY Sports
NBA DOIGRAVANJE

TORONTO RAPTORSI ISKORISTILI SLABU VEČER NAJVEĆE ZVIJEZDE I SMANJILI ZAOSTATAK U FINALU ISTOKA Leonard i društvo srušili Buckse nakon dva produžetka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2019. 11:03

Toronto Raptorsi stigli su do prve pobjede protiv Milwaukee Bucksa (118-112) u finalu Istočne konferencije. Od samog početka utakmice izgledalo je kako bi Raptorsi mogli stići do slavlja, a i na poluvremenu su Kawhi i društvo imali prednost od sedam poena razlike.

Ipak, Bucski u trećem dijelu susreta hvataju priključak i dolaze na samo dva koša zaostatka, da bi dvije sekunde prije kraja Middleton zabio za izjednačnje i odveo utakmicu u produžetke.

Toronto je mogao završiti čitavu priču 15 sekundi prije isteka prvog produžetka kada je na klupi zbog šestog prekršaja završio Giannis Antetokounmpo, ali Leonard nakon odrađenog time-outa promašuje tricu.

U drugom produžetku nedostajalo je efikasnosti s jedne i druge strane, ali ključnim se pokazao promašaj pola minute prije kraja susreta kada je Siakam pogodio dva slobodna bacanja za 116-110. Do kraja susreta postignuta su još dva koša što je ujedno bio i konačan rezultat.

Kod Toronta standarno je najbolji bio Kawhi Leonard s 36 ubačena poena, devet asistencija i pet skokova, te Norman Powell koji je pridodao 19 (četiri skoka i tri asistencije.

Kod poraženih se istaknuo George Hill s 24 postignuta koša, dok je prva zvijezda kluba Giannis Antetokounmpo imao nešto slabiju večer te ubacio samo 12 poena.

Linker
01. svibanj 2024 08:14