Jure Mišković/CROPIX
SMIJEŠNO NATJECANJE

TOTALNI CIRKUS U ABA LIGI Završni turnir u Laktašima se možda neće ni održati!

Igokea je uzalud su šest mjeseci bila najbolja momčad regije, a da je to tako, potvrdu su dobili dva dana uoči posljednjeg kola osnovnog dijela
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. ožujak 2013. 13:41

Da je ABA liga postala smiješno natjecanje, "prčija" iz koje Euroliga ima pravo uzeti samo ono što joj odgovara - a to su joj omogućili čelnici ovog natjecanja prošle godine kad je donesena odluka da euroligaška mjesta Hrvatske, Slovenije i Srbije idu ABA ligi - jasno je već duže vrijeme.

Jer čelnici ABA lige su se godinama "busali u prsa" da je ovo natjecanje naraslo s "protočnošću u Europu". Iako ista ta Europa ne priznaje Propozicije ABA lige i zatvara vrata Igokei, koja je prvim mjestom u osnovnom dijelu zaradila euroligašku ulaznicu...

Zaradila, ali ne je i dobila. Dragan Bajić i njegovi momci uzalud su šest mjeseci bili najbolja momčad regije, a da je to tako, potvrdu su dobili DVA DANA UOČI POSLJEDNJEG KOLA OSNOVNOG DIJELA?! I tu Igokea ne može ništa, a sad bi još trebala organizirati Final Four (od 25. do 27. travnja) na kojem samo Partizan i Crvena zvezda imaju uvjete za Euroligu, pa samim time bi se i te utakmice igrale samo za prestiž.

Sve to je sasvim dovoljno da bi se konstatiralo da ABA liga prolazi kroz najteže razdoblje od osnutka, a novi bi udarac ovom smiješnom natjecanju mogla zadati - Igokea. Trener Bajić je, naime, napisao otvoreno pismo upravi svog kluba, u kojem traži da Igokea otkaže organizaciju Final Foura!

- U subotu ćemo na sastanku Upravnog odbora razmatrati prijedlog trenera Bajića - poručio je predsjednik Igokee Boris Spasojević.

Istodobno se javila i Crvena zvezda, odnosno njen sportski direktor Davor Ristović:

- Pitamo se kada će predsjednik ABA lige (Radovan Lorbek) zakazati Board Sidra i Board ABA lige jer smatramo da bi se ti sastanci trebalo održati prije Final Foura, ako ga uopće bude.

To bi možda bilo najbolje. Da se Final Four ne održi i ABA liga raspadne. Jer tada bi se možda, ali samo možda, ova "močvara isušila"...

Linker
10. svibanj 2024 21:13