Getty
PROBLEMI U BROOKLYNU

Trener prozvao Bogdanovića: 'Bojan je u padu... Ne smije živjeti samo od šuta'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 24. studeni 2014. 21:42

U posljednje dvije utakmice Bojan Bogdanović je ugrozio svoje izglede u izboru za najboljeg rookija mjeseca u Istočnoj konferenciji, ali i zabrinuo trenera Brooklyna.

Nakon dvanaest promašenih šutova iz igre u posljednje dvije utakmice Lionel Hollins je obnovio zahtjev za agresivnijom igrom kroz prodore, napadanje koša i skupljanje faula...

- ‘Bogie’ (Bogdanović) je u padu. Promašuje i ne dolazi do slobodnih bacanja. Računa na svoje šutove iz daljine i ne ide na koš. A kada ih promašuješ onda si na nuli - rekao je Hollins novinarima koji prate Netse.

No, u padu nije samo Bojan nego i cijela momčad. Dobili su tek jednu od posljednjih sedam utakmica, i to protiv ozljedama osakaćene i prorijeđene Oklahome. Prilika za oporavak i Netsa i Bogdanovića stiže u srijedu kada Brooklyn gostuje kod najslabije momčadi lige, Philadelphije.

Bojanovu europsku karijeru obilježile su, između ostalog, i amplitude, razdoblja u kojima se ne spušta ispod 20 koševa i dani kada je suh kao barut, ali i brzi prelasci iz jedne u drugu krajnost.

- Sve što sam naučio u karijeri je da moraš ići na crtu slobodnih bacanja. Mora biti čvršći, ne može samo stajati sa strane i računati da će cijelo vrijeme pogađati. Šut ti ponekad ulazi, ali ima dana kada ti ne ide. Igrači koji stalno zabijaju su oni koji prodiru, agresivno napadaju koš i zarađuju slobodna bacanja - komentirao je još Hollins.

Linker
02. svibanj 2024 23:22