Aleksandar petrović uspješno je startao na SP-u sa svojim Brazilom
 FIBA
PRIPREME ZA SP U KINI

U IGRI SKRIVAČA U LYONU POBIJEDIO PETROVIĆ I OBZNANIO KONAČNI POPIS ZA KINU 'Uspio sam izvući posljednje zaključke, riješio sam se nedoumica'

Brazil više neće igrati pokuse s reprezentacijama uoči SP-a, već s dva kineska kluba.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 11:44

U igri skrivača, jer će ove dvije reprezentacije zaigrati u uvodnoj skupini na SP-u, Brazil je pobjedom nad Crnom Gorom od 80:69 zaključio turnir u Lyonu i sada Aco Petrović vodi svoju reprezentaciju prema Kini, gdje je čekaju još dvije provjere do početka SP-a.

Vitor Benite i Anderson Varejao predvodili su Petrovićeve izabranike; Varejao je imao 18 poena i 16 skokova, dok je Benite postigao 21 poen, a Alex Garcia, kojemu je 39 godina, pratio ih je s 13 poena. Kod Crnogoraca nije igrao Nikola Vučević, a Milko Bjelica ubacio je 15 poena, dok su Petar Popović i Nemanja Radović dodali po deset.

- Nakon ovih utakmica u Lyonu uspio sam izvući posljednje zaključke, riješio sam se nedoumica. U Kinu zbog taktičkih razloga, zbog igrača koje imamo ovdje, neće ići Hettsheimeir - obznanio je Petrović.

Tako će Brazil na SP-u predstavljati ovih 12 igrača: Marcelinho Huertas, Rafa Luz, Yago Mateus, Alex Garcia, Leandrinho Barbosa, Marquinhos, Didi, Vitor Benite, Augusto Lima, Bruno Caboclo, Cristiano Felicio i Anderson Varejao. Brazil više neće igrati pokuse s reprezentacijama uoči SP-a, već s dva kineska kluba.

Francuska je pak zaključila turnir uvjerljivom pobjedom nad Argentinom od 77:58. Mathias Lessort ubacio je 13 poena, Nando de Colo stavio je 11, a novopozvani play Elie Okobo deset poena. Nicolas Batum bio je na devet poena i devet asista. Kod Argentinaca je Luis Scola postigao 16, a Nicolas Brussino 12 poena.

Linker
29. travanj 2024 23:02