KASNO PALJENJE

UKIĆEV DEJA VU 'Uvijek ista priča, više ni ne znam koliko sam ovakvih utakmica izgubio'

Nisam zadovoljan prvenstvom, mislim da smo podbacili - rekao je Luka Žorić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 07. rujan 2014. 19:22

Bojan Bogdanović je jedini bio na vrhunskoj razini skoro cijelu utakmicu. Vukao je Hrvatsku. Dvadeset i četiri sekundi prije kraja promašio je tricu za vodstvo Hrvatske.

- Dobro sam igrao, ranije pogodio tricu i osjetio sam da ju mogu pogoditi. Nažalost, nije ušla. Možda sam trebao ići na ulaz, ali nema smisla pričati o tome. Sami smo se doveli u situaciju da u osmini finala igramo s europskim prvacima. Razočaran sam i žao mi je zbog ispadanja jer smo najavljivali velike stvari. Mislio sam da ih možemo ostvariti, ali na turniru nismo igrali dobro. Grčka je puno toga odredila. Protiv Francuske smo prvo poluvrijeme odigrali kako smo htjeli. Ušli u tučnjavu, na mali broj koševa, nismo dopustili kontre. U trećoj smo se krenuli natrčavati, Batum nam je krao lopte i zakucavao, postigli su previše lakih koševa. Skupo su nas koštale crne minute koje su nas pratile i u skupini. Nisu nas rotacije izbacile iz ritma, pogriješili smo jer u nastavak nismo ušli kao što smo se dogovorili, kao na početku utakmice. Ne znam zbog čega.

Kapetan Roko Ukić pričao je o već viđenom.

- Uvijek ista priča, ne sjećam se koliko sam ovakvih utakmica odgledao. Poveli smo 13-5, ali ne možemo očekivati da ćemo protiv Francuza otići i na 30-8. Iznenadili smo ih čvrstinom. U drugoj četvrtini nismo igrali posebno loše, ali su pozatvarali rupe i usporili nas. U nastavku se Bojanu pridružio Tomić, ali crna rupa je bila prevelika. Za ukupnu ocjenu turnira pitajte nekog drugog.

Luka Žorić je među brojnima koji su razočarani nastupom Hrvatske na SP-u.

- Na poluvremenu smo trebali imati bolji rezultat. Nismo zbog rotacija izgubili ritam, ničim u igri nas nisu iznenadili. U drugoj četvrtini nismo igrali lošu obranu nego smo u napadu bili sterilni. Ne bih rekao da smo solirali. Nisam zadovoljan prvenstvom, mislim da smo podbacili. Nisam razmišljao da ćemo danas ispasti pa ne mogu uspoređivat naš nastup ovdje s EP-om.

Linker
05. svibanj 2024 02:44