foto; Jure Miskovic / CROPIX
VISOKE TENZIJE

Utakmice su se prekidale zbog puno manjih stvari: 'To nije navijanje već sramota za cijeli Zadar!'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. svibanj 2016. 21:47

Nakon utakmice ušao je u verbalni, umalo i fizički obračun s navijačima, na konferenciji za novinare je ne baš biranim riječima govorio o “zadarskoj sramoti”, vrijeđanju na nacionalnoj i rasnoj osnovi u subotu na Višnjiku, a svi koji poznaju Damira Mulaomerovića znali su da ni dan kasnije neće napraviti korak natrag.

Hlađenje je nepoznat pojam za Mulu, koji je u nedjelju govorio daleko mirnije no što je to bio slučaj u subotu navečer, ali stav nije promijenio...

- Igrao sam 100 puta u Zadru i uvijek isto. Pritom nisam ja bitan, već sam navikao na ono što mi viču tamo, ali silno me razljutilo ono što je doživio James Florence.

Što su radili redari?

Rasističke uvrede isprovocirale su playmakera Cibone, koji je prošle sezone u ABA ligi (otišao prije početka Lige za prvaka) bio najbolji igrač Zadra.

- Mora se kontrolirati, ne uzvraćati, ali trebali ste vidjeti što je sve letjelo prema njemu, prema nama, od upaljača, kovanica, brojnih metalnih predmeta... Nije se lako iskontrolirati kad si napadnut, svi smo mi ljudi od krvi i mesa.

Florence je, uostalom, za svoje ponašanje zaradio tehničku pogrešku, ali to nije bilo dovoljno navijačima, koji su na kraju utakmice krenuli prema igračima Cibone prije ulaza u tunel.

- Nevjerojatno mi je da smo bili potpuno nezaštićeni - dodao je Mulaomerović.

- Ne znam gdje su bili ni što su radili redari. Moji igrači su napadnuti, a meni su igrači svetinja, ne dopuštam da ih bilo tko dira ili vrijeđa. Zato sam reagirao.

Svjedoci kažu da su teške riječi padale i s tribina, i s parketa, i u hodnicima Višnjika, a trener Cibone se ne ustručava nazvati stvari pravim imenom...

- Ako netko ono može nazvati navijanjem, onda smo svi zajedno u ozbiljnom problemu. To nije navijanje već sramota za cijeli Zadar!

Skandiranje o njemu kao državljaninu Turske u kojoj je svojedobno samo igrao za Efes nije novost, trpi to Mulaomerović već gotovo dva desetljeća. Vrijeđalo ga se tako u Zadru još u sredinom devedesetih dok je igrao za Cibonu, ali i kad se vratio u Hrvatsku zaključiti igračku karijeru nakon cijelog desetljeća u inozemstvu.

- Ponavljam, radi se o sramotnom skandiranju, koje bi moralo biti sankcionirano. Nogometne utakmice su se prekidale i zbog puno manjih stvari.

Linker
28. rujan 2024 09:23