USA TODAY Sports
PRAVA ODLUKA

VELIKA VIJEST IZ SAD-A: SJAJNI TALENT HRVATSKE KOŠARKE ODLUČIO GDJE NASTAVLJA KARIJERU Igrat će s NBA prvakom i zarađivati pravo malo bogatstvo!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 23:13

I Ivica Zubac borit će se sljedeće sezone za naslov NBA prvaka s Clippersima, a da u tom pohodu neće sudjelovati tek kao promatrač pokazuje 28 milijuna dolara (!) koliko je naš mladi centar dobio za četverogodišnji ugovor s klubom iz Los Angelesa.

Vijest je u subotu navečer po hrvatskom vremenu objavio Adrian Wojnarowski, a Clippersi su time došli na korak od kompletiranja momčadi za sljedeću sezonu s obzirom da sada na rosteru imaju deset igrača za ozbiljnu rotaciju.

Hrvatski centar tako će postati dio nove megamomčadi iz L.A.-ja u koju bi trebale stići dvije velike zvijezde, aktualni prvak s Torontom Kawhi Leonard i Paul George iz Oklahoma City Thundera.

Zubac je među Clipperse stigao na roku za razmjene igrača u veljači, a zbog tog poteza su tadašnjeg predsjednika Lakersa Magica Johnsona kritizirali brojni analitičari s obzirom da je u drugom smjeru otišao - Mike Muscala.

April 15, 2019; Oakland, CA, USA; Golden State Warriors center DeMarcus Cousins (0) receives a pass against LA Clippers center Ivica Zubac (40) during the first quarter in game two of the first round of the 2019 NBA Playoffs at Oracle Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports - 12539673
Kyle Terada-USA TODAY Sports

Pogotovo kad se momak iz Čitluka brzo i sjajno snašao u momčadi pod vodstvom Doca Riversa, koji mu je davao 20,2 minuta po utakmici, a ovaj mu je povjerenje uzvraćao s prosječno 9,4 poena, uz 53,8 posto šuta iz igre i 7,7 skokova.

Iako je u doigravanju prvo igrao manje, a nakon treće utakmice serije prvog kruga s Warriorsima ispao iz rotacije jer je Rivers za bolji "match-up" bio primoran igrati s nižom petorkom, to nije značilo da su Clippersi izgubili vjeru u svog startnog centra, što se potvrdilo i ovim ugovorom.

Od svih hrvatskih igrača u NBA ligi samo su Bojan Bogdanović (ovoljetnih 73 milijuna za četiri godine u Jazzerima) i Toni Kukoč (2000. s Philadelphijom potpisao na 29 milijuna za četiri godine; prije toga je od Ccaga 1994. dobio 26 za 6 godina) odjednom dobili više...

Linker
16. svibanj 2024 16:48