REUTERS
PIŠU GRČKI MEDIJI

VELIKAN EUROPSKE KOŠARKE ĆE OD IDUĆE SEZONE REDOVITO IGRATI I PO HRVATSKIM DVORANAMA? Olympiacos istupa iz grčkog prvenstva i potpisuje s ABA ligom!?

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 16. travanj 2019. 21:23

Već je neko vrijeme poznata priča kako je košarkaški velikan Olympiacos izrazio želju za nastupanjem u ABA ligi, a grčki mediji javljaju kako će se ta želja i ostvariti s početkom iduće sezone. Dio medija raspisao se i o detaljima potencijalnog dogovora, a ako je vjerovati tim napisima Grci žele potpisati na tri iduće godine.

Međutim, konačni dogovor nije baš tako blizu kako se želi prikazati.

- Prošloga su tjedna ljudi iz Olympiacosa, predvođeni generalnim menadžerom Christosom Stavropoulosom bili u Zagrebu, izrazili su želju za nastupom, ali to nisu nikakvi pregovori s njima niti će se moći pregovarati dok se ne održi Skupština ABA lige na kojoj klubovi moraju tek donijeti odluku ide li se za početak u pregovore s Grcima, a tek onda hoće li se uopće priključiti - rekao je Krešo Novosel, direktor ABA lige.

Liga je u vlasništvu klubova i oni moraju dati zeleno svjetlo za eventualno uključenje novog kluba, a to neće biti samo tako, bez obzira na to što se u ovom slučaju radi o uglednom klubu. Jer postoji Statut, jedan je klub ispao iz lige, dva igraju za još jedno mjesto i ne može se ubacivati klubove kako se hoće.

- Rekao sam to i ljudima iz Olympiacosa, a koliko znam oni trenutačno lobiraju po klubovima u ABA ligi kako bi ih odobrovoljili. No, kažem, zasad nikakvog dogovora nema - podvukao je još jednom Novosel.

Linker
28. travanj 2024 00:01