Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

VELIKI DEBI ZIONA OSTAO U DRUGOM PLANU ZBOG POTRESA I CLIPPERSA Svi su htjeli vidjeti mladu zvijezdu, a ulaznice su se prodavale i za 500 dolara

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 13:19

Prije nego li će istrčati na parket Pelicansi i Knicksi, u Thomas & Mack Areni igrali su Lakersi i Bullsi. I sve je bilo krcato, zapravo cijeli je uvodni dan Ljetne lige u Las Vegasu bio rasprodan. Zion Williamson je igrao svoju prvu.

Ovacije su krenule od zagrijavanja, a kad je prvi puta zakucao, nabacivši si loptu od table na tribinama je sve eruptiralo. Onda je otišao na lijevi ulaz, o zagrijavanju govorimo i tu je samo položio, a cijele tribine su počele negodovati. Pa je opet zakucao, jednom brutalno, s okretom u zraku.

Kad je krenula utakmica bio je malo pasivan, osim kad bi primio loptu na vrhu reketa i krenuo na prodor. Jednom je Kevinu Knoxu oteo živu loptu iz ruku, pa zakucao. I manje više to je jedino radio. Jednom je i opalio i paklenu blokadu.

Na drugoj strani je bio nekadašnji suigrač RJ Barrett, ali sve je nekako bilo u ritmu Ziona. Posebno kad su se kraj prve četvrtine uprizorili u dvorani LeBron James u pratnji Anthonyja Davisa. I oni su došli pogledati utakmicu za koju će svi moći reći, barem svi koji su bili u dvorani da je to bila prva profi utakmica Ziona Williamsona. Od tko zna njih koliko koje slijede.

Jul 5, 2019; Las Vegas, NV, USA; New Orleans Pelicans forward Zion Williamson slam dunks the ball against the New York Knicks during an NBA Summer League game at Thomas & Mack Center. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports - 13009023
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Zanimljivo je da se baš tada, kad su stigli LBJ i AD, sa sjedala uz teren povukao Brandon Ingram. Bio je to negdje i Floyd Mayweather. I DeMar DeRozan i Trae Young.

Nemojte se čuditi, ulaznica je na crnom marketu dosezala i 500 dolara uoči utakmice! A bila je to noć u Vegasu u kojoj su nastupali i Gwen Stefani u Planet Hollywoodu i Wiz Kalifa...

- Nikada ga nisam sreo - rekao je James o Zionu.

Nije to, ruku na srce, bilo rasipanje talenata, niti nikada neviđen potencijal. Taj dečko je sirova snaga, luda brzina s obzirom na tjelesnu masu, ali i taktički s puno rupa. Trebat će vremena, ali Zion je rođen 2000. godine, pa je vrlo jasno da jedino vremena ima.

Ostat će činjenica da ova utakmica nikada nije završena, jer su Pelicansi vodili 80:74 Knickse kad se sve zatreslo, kad se ljuljao, opasno ljuljao i središnji semafor, onaj što stoji iznad sredine terena. Pa su igrači poslani u svlačionicu i nakon negdje 20 minuta je objavljeno da se više neće igrati.

- Sigurnost je na prvom, drugom i trećem mjestu - kazao je Warren LeGarie, osnivač Ljetne lige.

​Igrači su to ovako vidjeli:

- Osjetio sam kao da me netko pomiče u kukovima, kazao sam si, "što je ovo'" - rekao je kasnije Frank Jackson iz Pelicansa.

- Onda sam vidio da se sve trese.

Jul 5, 2019; Las Vegas, NV, USA; New Orleans Pelicans forward Zion Williamson reacts against the New York Knicks during an NBA Summer League game at Thomas & Mack Center. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports - 13009021
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Christian Wood, koji je igrao na University of Las Vegas je dodao:

- Osjetio sam već nekoliko puta potrese, ali nikada dok sam igrao košarku. I bilo je to cool, ali više nikada ne želim bio dio toga.

Slažem se, nije to zabava koju bi itko poželio. Jedan kolega se odmah maknuo s novinarskog mjesta do mojega. Kad sam ga pitao je li nužno, on mi je kazao neka pogledam na strop. A točno iznad se ljuljala, valjda 200 kg teška sijalica...

Tako je debi Ziona Williamsona ostao na devet minuta igre, a za to vrijeme je ubacio 11 poena i uhvatio tri skoka. Nije ulazio u trećoj četvrtini, iako se s tribina orilo "We want Zion, We want Zion" S druge strane, u dresu Knicksa je RJ Barrett stavio deset poena za 25 minuta igre, uz pet skokova i asist.

I da stvar bude gora, osim što je potres zaustavio Zionmaniju, nešto kasnije dogodilo se još jedno čudo. Nije daleko odavde LA, ali upravo je LA tog petka navečer postao središte košarke, a ne čudesni Zion. Ne znam jesu li LeBron i AD što o tome znali kad su stigli do Thomas & Mack Arene, ali kasnije su morali doznati da su u Clippersima Kawhi Leonard i Paul George.

Njih dvojice nije bilo u dvorani. Niti u Vegasu. Oni su počeli zauzimati LA.

Eh da, u dvorani nisu viđena niti braća blizanci Morris. Doduše, kockarnicu u hotelu Palms ne zaobilaze. I ne skidaju sunčane naočale dok sjede uz stol za poker.

Baš su Gangsta...

Linker
27. travanj 2024 04:10