StoryEditor
 Photo by FRANCK FIFE/AFP
PREKINUO JE ŠUTNJU

Veliki Michael Jordan napokon podigao glas: ‘Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljut!‘

Osoba iz samog centra pažnje svijeta sporta oglasila se putem društvenih mreža, evo što ima za reći.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2020. 09:22

Reagirao je putem Twittera - Michael Jordan. Osoba koja je posljednjih tjedana daleko najspominjanija u sportskom svijetu imala je što za reći na slučaj koji je potresao Sjedinjene Države. Ubojstvo Georgea Floyda, tamnoputog Amerikanca u Minnesoti od strane lokalnih policajaca podiglo je na noge cijeli svijet koji je još jednom ustao protiv rasizma na bilo kakvoj osnovi.

Jordan je napisao emotivnu poruku u kojoj otkriva kako nije mogao suspregnuti ljutnju i bijest, osjećaje koji su ga nagnali da se na taj način obrati javnosti.

- Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljut. Vidim i osjećam bol jako puno ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema ljudima različitih boja u našoj zemlji. Sad je dosta.

Slični nemiri izbili su i u Charlotteu 2016., nakon što je tamo policija ubila iz vatrenog oružja Keitha Lamonta Scotta. Tada je Spectrum Center, u kojima igraju Hornetsi, pretrpio velike štete u nemirima.

"Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može razdijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorirati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti s mirnim prosvjedima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno. Obitelji Georgea Floyda želim izraziti sućut i suosjećanje svima onima koji su pogođeni njegovom smrću koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda - napisao je Jordan na Twitteru.


Jordan se  pridružio brojnih ljudima iz sporta koji su tijekom vikenda izrazili osudu zbog ubojstva.  

Linker
17. lipanj 2020 04:06