Davor Pongracic / CROPIX
TVRTKO PULJIĆ IZ LAS VEGASA

VELIKI POTRES U LAS VEGASU ZATEKAO I HRVATSKU KOŠARKAŠKU REPREZENTACIJU KOJA SE NALAZILA U NEBODERU 'Nije bilo niti malo ugodno...užasan osjećaj'

Hrvati su bili u hotelu u neboderu, neki i na 31. katu za vrijeme potresa koji je pogodio Las Vegas.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 15:48

Po lokalnom vremenu bilo je 20 sati i 19 minuta kad se Las Vegas zaljuljao. Bila je subota, vikend koji se spaja na Dan neovisnosti i Las Vegas je krcat gostima, neki piju od jutra, pa možda i nisu primijetili. Međutim, nije to bilo zezancija, potres magnitude 7,1 udario je Ridgecrest u Kaliforniji, a to je mjesto udaljeno 230 kilometra od Las Vegasa.

U to vrijeme je naša reprezentacija bila u hotelu Palms, smještena po sobama u ogromnom neboderu. Kako je treslo već u četvrtak ujutro, ali nešto manje, taj je potres bio magnitude 6,4, tako su svi manje, više znali o čemu je riječ.

Koristiti dizalo, naravno, nije preporučljivo, pa su učas stepenice Palmsa bile pune. Najviše je bio smješten dr. Miran Martinac, koji je bio u tome trenutku na 31. katu, a svi reprezentativci su bili oko 20. kata.

- Ja sam ležao u krevetu, gledao televiziju i treslo je dobrih pet, šest sekundi. Nije bilo niti malo ugodno. Tresle su se zavjese u sobi, svjetiljka, užasan osjećaj - kazao je Stojko Vranković, predsjednik HKS-a, koji je u tom trenutku bio na 23. katu u hotelu Palms.
Čim je prestalo tresti, Las Vegas se vratio u rutinu. Recimo, u hotelu Palms je bilo puno kao šipak i u kockarnicama i u klubovima. Potresa se vrlo brzo malo tko sjećao...

Linker
09. svibanj 2024 01:07