Screenshot
TVRTKO PULJIĆ IZ SAD-A

VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ SAD-A! HRVATSKI REPREZENTATIVCI BJEŽALI U PANICI KAD JE UDARIO STRAŠAN POTRES: 'Nikada više ne želim tako nešto doživjeti!'

S POTRESOM U MISLIMA Hrvatska je 'probila led' protiv Detroita, a večeras od 22 sata odigrat će drugu utakmicu na Ljetnoj ligi, protivnik su Brooklyn Netsi
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 22:17

Po lokalnom vremenu bilo je 20 sati i 19 minuta kad se Las Vegas zaljuljao. Nije to bilo zezancija, potres magnitude 7,1 udario je Ridgecrest u Kaliforniji, a to je mjesto udaljeno 230 kilometra od Las Vegasa.

U to vrijeme je naša reprezentacija bila u hotelu Palms, smještena po sobama u ogromnom neboderu. Kako je treslo već u četvrtak ujutro, ali nešto manje, taj je potres bio magnitude 6,4, tako su svi manje, više znali o čemu je riječ.

Bilo je jutro subote, a još uvijek su svi prepričavali zgode od potresa u petak navečer. Bilo je tu svakakvih iskustava, Marjan Čakarun je samo dobacio...

- Nikada više ne želim tako nešto doživjeti.

No, onaj koji je bio u najvećoj panici jest fizioterapeut naše vrste, Nikica Šižgorić, čija je soba smještena na 31. katu.

- Sve se treslo, nećeš vjerovati, ali čuo sam kako škripe zidovi.

I svi su izjurili na stepenice, dizalo nije dolazilo u obzir. Osim Veljka Mršića, koji je bio na 23. katu.

- Čekao sam da se smiri. Onda sam pogledao kroz prozor, a kad je prestalo tresti spustio sam se dizalom dolje nakon pet minuta.

VIDEO: Tvrtko Puljić iz Las Vegasa

Bio je to petak u kojemu su naši reprezentativci doživjeli puno toga. I prvi sudar s NBA svijetom i zemljotres. Jedan od onih koji se najbolje snašao u meču protiv Detroita, 22-godišnji Roko Badžim prepričao nam je svoje dojmove. Prvo, jasno, o potresu...

- Bio sam u krevetu, na 16. katu. Dobro je zatreslo, pa smo izašli iz sobe da vidimo što se događa. Na hodniku su Čakarun, Vranković i Vuković već bili na stepenicama i krenuli trčati prema dolje. Napunili su gaće, ha, ha, ha. Rogić i ja, mi smo cimeri, odlučili smo se za dizalo i nakon pet minuta se odmah vratili u sobu. Neugodno je, baš je.

A kako je bilo prije toga, na terenu, protiv Detroit Pistonsa?

- Na početku smo nervozno ušli, bili smo u nekom grču, ali kasnije smo bili ravnopravni. Moglo je otići i na jednu i drugu stranu, a u trećoj četvrtini su oni pogodili sve, pretrčali nas te otišli na petnaestak razlike.

Kakav je bio osjećaj u sudaru s potencijalnim NBA bekovima, je li se osjećao inferiornim?

- Nisam osjetio nikakvu nemoć, sve je to bilo normalno. No, problem je bio u ritmu, intenzitet je bio visok, ide se stalno gore-dolje, pa te to slomi. To je razlika, sve ostalo nije.

Ukupan dojam Las Vegasa, početka Ljetne lige?

- Ma to je nešto sjajno, doista sam prezadovoljan, vidiš da je to najveća razina, ne samo košarke, nego i uvjeta, dvorane, hotela...

Već u nedjelju od 22 sata slijedi novi ispit, stižu nasuprot nas Brooklyn Nesti. I Džanan Musa?

- Protiv Muse sam odigrao već tonu utakmica, nešto još dok sam bio u Šibeniku, pa i kad sam otišao u Olimpiju. Nema tu puno nepoznanica. Imaju Netsi Jarretta Allena, sjajnog centra i čeka nas težak posao.

Roko Badžim ima još godinu dana ugovora s Olimpijom, koja je međuvremenu dodala prefiks Cedevita. Zna li išta o svojoj budućnosti?

- Ne znam, znam jedino da imam ugovor.

Hrvatska je u subotu imala slobodan dan u Las Vegasu, dan bez utakmice, iako je, naravno, Veljko Mršić odveo igrače na trening u kampus University of Nevada. Okršaj Netsa i Mavsa je u petak pogledao izbornik zajedno s pomoćnicima, Domagajom Kujundžićem i Ivanom Perinčićem. Netsi su još ozbiljniji protivnik od Pistonsa, toga su svi svjesni. Ali i Hrvatskoj više u nedjelju navečer neće biti prvi put. Naši žele skupo prodati svoju kožu i ostaviti još bolji utisak od onoga koji je ostao u sjećanju iz petka i debija u Las Vegasu kontra Detroita.

Ukupno, doista Hrvatska nije ostavila loš dojam, a takve su bile ocjene i neutralnih promatrača nakon uvodne utakmice.

Linker
05. svibanj 2024 07:55