Screenshot/Youtube
GIANNIS ANTETOKOUNMPO

VIDEO: KAD POLETI 'GRČKA ZVIJER' Pogledajte odakle se odrazio i zakucao jedan od najboljih igrača NBA lige!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 12. veljača 2017. 14:21

Giannisa Antetokounmpa ne zovu bez razloga "The Greek Freak".

Mladi igrač Bucksa već sad je jedan od najboljih u NBA ligi (ove sezone je na prosjeku od 23.5 poena, 8.7 skokova, 5.5 asista, 2 blokade i 1.7 ukradenih lopti), a zbog svojih fizičkih mogućnosti i košarkaške inteligencije može igrati gotovo svaku poziciju na terenu.

S visinom od 211 cm, 103 kile čistih mišića, rasponom ruku od 220 centimetara i ogromnim šakama, Giannis se čini kao savršeni igrač kreiran u laboratoriju nekog ludog znanstvenika opsjednutog košarkom. Čovjek je u stanju pretrčati cijeli teren s valjda desetak koraka pa tako napade u tranziciji nerijetko završava atraktivnim zakucavanjima.

Jedno takvo dogodilo se u jučerašnjoj pobjedi Bucksa nad Pacersima (116-100) kad je primio loptu na svojoj polovici, jednom je odbio, napravio dva koraka i potom se odrazio nekih pola metra unutar linije slobodnih bacanja i zakucao pokraj dva nemoćna igrača Pacersa. Jedino slično zakucavanje koje nam pada na pamet je ono legendarnog Clydea Drexlera iz davnih 80-ih godina kad je igrao u dresu Portlanda.

Dodajmo i da je Antetokounmpo noćas bio i najbolji igrač Bucksa te je utakmicu završio s 20 poena, 10 asista i 8 skokova za 34 minute provedene na terenu.

Možda još i bolje zakucavanje (stvar ukusa) izveo je Blake Griffin u gostujućoj pobjedi Clippersa nad Hornetsima. Krajem prve četvrtine uhvatio je jedno visoko dodavanje tri metra od obruča i zatim moćno zakucao preko nesretnog Milesa Plumleeja, koji se tako pridružio sve većem klubu žrtava Blakea Griffina, koji su imali nesreću da ih krilo Clippersa zalijepi na poster (Mozgov, Perkins, Pau Gasol...).

Linker
03. svibanj 2024 11:45