youtube
SVE PRETVORENO U ŠALU

VIDEO: KAPETAN HRVATSKE NAKON SRAMOTNIH SCENA U ITALIJI 'Nisam odmah povezao da su me napali zato što navijam za Hajduk'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 07. siječanj 2017. 00:10

Nakon utakmice i sramotnog ispada navijača Dinama, košarkaškog Dinama iz Sassarija, Roko Ukić je bio prilično ljut...

- Ne znam je li mi drago što ga nisam udario.

Njegov AEK je na Sardiniji izgubio utakmicu Lige prvaka, ali to je bio daleko manji problem od onoga što se dogodilo Ukiću tri sekunde prije kraja. Nakon što je završio na rubu gledališta u pokušaju da spasi izgubljenu loptu, prvo ga je jedan navijač grubo odgurnuo, a kad se Roko okrenuo, drugi ga je uhvatio za vrat.

- Sigurno bih ga udario da nisam vidio kako nosi naočale!

Srećom, uspio se iskontrolirati, a pomogli su mu u tome i suigrači, koji su ga odvukli iz gužve. Da je pak potegnuo šakom jednog od tih idiota, ni činjenica da je bio isprovociran ne bi ga lišila duže suspenzije.

- Ispalo bi da sam kao Ron Artest...

Najčudnije u cijeloj priči je da se ovo dogodilo baš Roku Ukiću, koji se nikad u prilično dugoj karijeri nije na terenu ni ozbiljnije porječkao, a kamoli došao blizu nekakvog fizičkog obračuna. Tko god je igrao protiv njega i svatko tko ga poznaje, istaknut će korektnost na parketu i mirnoću izvan njega.

- Rekao sam mu nakon utakmice da mi nije jasno kako je na brojnim zajedničkim treninzima u reprezentaciji stoički otrpio sve moje udarce, a reagirao je na ovo - nasmijao se Rok Stipčević, koji drugu sezonu igra u Sassariju.

- Uvijek sam govorio da je tu ozračje kao u Zadru, pravo košarkaško. I zaista jest, naši navijači ne rade ovakve stvari, riječ je o izoliranom slučaju.

Reprezentativni suigrači su se kasnije na večeri dobro nasmijali na ovu temu jer nikakvih posljedica nije bilo. Štoviše, Ukiću je veću štetu u srijedu nanio Stipčević.

- Vidio sam negdje da su šljivu ispod njegova oka povezali s napadom, ali nju je zaradio od mene, zakačio sam ga u jednoj gužvi. Slučajno, naravno.

Iako je jedna vrlo dobra košarkaška predstava u kojoj su Hrvati bili u naslovnim ulogama zbog incidenta pala u drugi plan, “repova” neće biti. Potvrdio je to Ukićev trener Jure Zdovc...

- Ovaj incident neće pokvariti dobre i prijateljske odnose dvaju klubova. Ukić je dobro reagirao jer je dovoljno iskusan i već se nalazio u sličnim situacijama. Isto tako znam da navijači u Sassariju uvijek naprave sjajno ozračje i ovo definitivno neće previše pokvariti ukupan dojam.

Roku se pak nakon utakmice osobno ispričao predsjednik talijanskog kluba Stefano Sardara, koji je ispriku objavio i na Twitteru.

“Nakon razgovora s Rokom mogu reći da se radi o sjajnom čovjeku. Izolirani incident ne može promijeniti dugogodišnje dobre odnose”, napisao je Sardara.

- Predsjednik je preko Stipčevića došao do mene, bio je jako korektan.

Na kraju je sve ovo postalo dobra šala, a dobro ga je nasmijao i naš naslov: “Navijač Dinama napao Roka Ukića”...

- Ljut sam na sebe jer nisam odmah povezao da su me napali zato što navijam za Hajduk - u revijalnom tonu je priču zaključio kapetan hrvatske reprezentacije.

Linker
19. svibanj 2024 06:06