Facebook
'STRADALI' GIMNAZIJALCI

VIDEO: OVO KAO DA SMO VEĆ NEGDJE VIDJELI 'Déjà vu Kecmana' i jedne od najbolnijih priča HR košarke: Srbija dobila Hrvatsku šutom u posljednoj sekundi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. svibanj 2017. 16:38

Ovih se dana u Poreču održava Svjetsko prvenstvo u košarci za srednje škole, a predstavnici Hrvatske su na nevjerojatan način upisali poraz od kolega iz Srbije u razigravanju od 5. do 8. mjesta.

Naime, mladi košarkaši iz Novog Sada su u završnicu utakmice ušli s prednošću od 12 koševa razlike, da bi se u posljednoj četvrtini naši momci uspjeli vratiti u utakmicu i u jednom trenutku čak i povesti.

Hrvatska je 21 sekundu prije kraja susreta imala dva slobodna bacanja na -1, uspjeli su realizirati jedno, ali posljednji napad pripao je košarkašima Srbije kada je uslijedila prava drama. Napravili su naši košarkaši i prekršaj, ali obzirom kako nije bilo bonusa Srbiji je ostalo četiri sekunde za posljednji napad koji je okončan pobjedničkom tricom iz kuta.

Čitava situacija podsjetila je na Kecmanovu tricu 2010. godine kada je u završnoj utakmici NLB lige, odigranoj u zagrebačkoj Areni, protiv domaće Cibone s više od pola igrališta, šest desetinki prije isteka produžetka postigao pogodak za tri poena, čime je Partizan četvrti put uzastopno osvojio natjecanje.

Linker
19. travanj 2024 11:23