Kelley L Cox-USA TODAY Sports
12-0 ZA ANTOLOGIJU

VIDEO: OVO NIKAD NIKOME PRIJE NIJE USPJELO Noćas je pao jedan od najimpresivnijih rekorda NBA lige, Warriorsi bez poraza izborili finale!

Golden State Warriorsi su i treću godinu zaredom ušli u veliko finale, a ovoga puta i s novim rekordom
Piše: HinaObjavljeno: 23. svibanj 2017. 10:39

Noćas je ispisana nova velika stranica NBA povijesti - Golden State Warriorsi postali su prva momčad u povijesti koja je veliko finale NBA lige izborila sa savršenim skorom 12-0. Curry i društvo su bez poraza promarširali u finale, nakon što su u ponedjeljak navečer dovršili posao u finalu Zapada protiv ozljedama desetkovanih San Antonio Spursa te seriju zaključili s glatkih 4:0.

Istim rezultatom momčad iz Washintgona se poigrala i s prethodnim suparnicima Portlandom i Utahom, te zasluženo ušla u povijest.

Warriorsi su ponovno slavili u gostima, ovoga puta s uvjerljivih 129:115, a predvodili su ih Stephen Curry s 36 i Kevin Durant s 29 koševa i 12 skokova.

Najveća prednost koju je Golden State imao na utakmici iznosila je 22 koša, a San Antonio je jedino vodstvo imao na samo početku utakmice. Warriorsi su imali 12 razlike na kraju prve četvrtine, na poluvremenu 14, a na kraju treće četvrtine 18 koševa prednosti.

Najbolji strijelac Spursa, koji su igrali bez ozlijeđenih Kawhija Leonarda, Tonyja Parkera i Davida Leeja, bio je Kyle Anderson sa 20 poena, dok je Manu Ginobili dodao 15 koševa.

Golden State u velikom finale sada čeka aktualne prvake Cleveland Cavalierse koji u finalu Istoka vode s 2:1 protiv Bostona i veliki su favoriti za pobjedu u seriji.

Linker
20. travanj 2024 06:53