Screenshot: SportKlub
REAKCIJE NA SENZACIJU

VIDEO: Pogledajte ispad Luke Dončića! Vikao, psovao suce, pa se posuo pepelom: ‘Bio sam užasan‘

Poljska je, uz Španjolsku, Njemačku i Francusku, upotpunila kvartet reprezentacija koje su izborile polufinale
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. rujan 2022. 23:11

Nije Igor Miličić skidao osmijeh s lica. Kako i bi kada je njegova Poljska kreirala najveće iznenađenje Europskog prvenstva i pobijedila Sloveniju rezultatom 90:87. Hrvatski trener tako je izborio polufinale i jedna pobjeda mu nedostaje do medalje.

Prvo pitanje novinara nakon velike pobjede je bilo ima li sada pritiska za osvajanje medalje.

"Pritisak je cijelo vrijeme. Rekli su da hoće medalje, sad smo blizu medalje", sa smiješkom je odgovorio Miličić te dodao:

"Presretni smo. Moji igrači imaju jaja kao lubenice, srce kao mjesec. Presretni smo gdje smo."

Mateusz Ponitka je ostvario triple-double s 25 poena, 16 skokova i 10 asistencija, tek četvrti u povijesti europskih prvenstava.

"To je vjerojatno najveći poljski igrač svih vremena. On je još mlad, njegovo vrijeme tek dolazi, nevjerojatan je lider, a ovo što je danas napravio je nevjerojatno. Sve što je cijela ekipa napravila je nevjerojatno."

Poljska je na poluvremenu imala 58:39, a onda je Slovenija u trećoj četvrtini potpuno preokrenula i došla do vodstva. Novinare je zanimalo što je Miličić rekao svojim igračima nakon tog razdoblja igre.

image

Igor Miličić

FIBA

"Da nas je netko prije utakmice pitao želimo li u trećoj četvrtini imati taj rezultat bili bi presretni. To sam im rekao. Zato sam tim više sretan što su igrači pokazali veliki karakter, vratili se i napravili to što smo napravili u četvrtoj četvrtini", rekao je Miličić te dodao:

"Vjerovali smo da možemo igrati protiv Slovenije. Pripremili smo plan utakmice u koji su igrači vjerovali, a to je najvažnije - da oni vjeruju. Ja sam isto napravio neke promjene. Kad se ide sa srcem i kad svi vjeruju u to što radimo, onda se daje 110%, a moji igrač su danas dali 150 i 200%", zaključio je Miličić.

Za razliku od veselog Miličića, Luka Dončić je isijavao nervozom nakon utakmice. On je igru morao napustiti tri minute prije kraja zbog pet osobnih grešaka, a nakon utakmice je verbalno napao suce zbog činjenice da nisu svirali prekršaj nad Murićem u zadnjim sekundama.

Dončićev ispad pogledajte OVDJE.

"Kao prvo, moram čestitati Poljacima koji su odigrali odličnu utakmicu od početka do kraja. Ovo je veliki uspjeh za njih. Mi nismo u utakmicu ušli kako smo željeli, nismo imali dovoljno energije. Uspjeli smo se vratiti, ali Poljska se borila i čestitam im", rekao je najbolji slovenski košarkaš koji se žalio na bolove u kuku.

"Ne znam koliko sam bio spreman, ali vjerojatno ne 100%. Primio sam injekciju u trećoj četvrtini, a tijekom cijelog Eurobasketa sam se borio s dosta ozljeda. No, to nije opravdanje - danas sam igrao užasno i iznevjerio sam cijelu momčad. Ovaj poraz ide na mene."

image

Luka Dončić

FIBA

Dončić je istaknuo kako njegova momčad nije podcijenila protivnika.

"Ne, mislim nismo. Moramo čestitati Poljskoj i dati joj kredit. Većina je mislila da smo mi favoriti, ali Poljska ima sjajnu momčad. Isto tako sam pričao i o Belgiji. Ovaj Eurobasket je sjajan, utakmice su nevjerojatne. Tužan sam što nismo prošli dalje, ali na ovom natjecanju je bilo puno sjajnih momčadi."

Pitali su Dončića i što misli o sucima, a on je promijenio temu.

"Ne znam. Ja ću uvijek igrati za moju reprezentaciju, predstavljati moju državu. Ako budem zdrav, uvijek ću igrati za Sloveniju", zaključio je.

Linker
26. travanj 2024 20:43